Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey. Vi har selv en pige i klassen, der ingen venner har. Ingen af os synes hun er træls eller noget, hun er rigtig stille. Vi ville rigtig godt snakke med hende, men hun gider ikke. At ige man skal snakke med en voksen kan være svært. Synes bare du skal blive ved med at prøve og snakke med dem. Og husk det er ikke pinligt, at være den første i purbertetten. Jeg var selv den første, og ser intet pinligt ved det. Har det heller ikke særligt nemt derhjemme, men snakker med min moster om det, og hun forstår mig. Hvis du har en i din familie du er tryg ved så snak om hvordan du har det derhjemme, for det der sker på skolen kan de din familie ikke sætte sig ind i.

  • nilensjord, 14 år

Hej<3 For det første skal du ikke vente og bare finde den første og bedste veninde, for hun kommer nok på et tidspunkt, og så ville du kunne mærke at det er den rette. <3<3<3<3
Med hentydning til det med at få venner. Du skal være dig selv, og måske kan du finde en i klassen der har det ligesom dig og så starte et venskab.
Du kan prøve at snakke med dine forældre om det, og på den måde få gjort noget ved det. Prøv at gå til en fritidsaktivitet hvor nogle af dem fra din klasse ikke går. Så kan du starte venskaber der. Med hentydning til det med puberteten, så tænk på at alle kommer igennem det på et eller andet tidspunk. Det er ikke noget at være ked af. På en eller anden måde kan jeg kun se den løsning at snakke men dine forældre om alt det her, selvom det er svært. De ville kunne hjælper dig rigtig meget, de kender dig og ved hvad du har brug for, for at få det godt. Hvis du ikke er så tætte med dine forældre så snak med eventuelt en mormor eller farmor, eller andre i din familie, eller opsøg en af dine gamle venner fra din gamle skole. Eller skrive det ned i en dagbog, bare at få din tanker ud af dit hoved.
Det er bare vigtig at du ved at den situation du står i nu er der mage der har stået i før. Det er helt normalt, men det er forfærdeligt at opleve! Håber at du kunne bruge min besked. Det skal nok gå!!<3<3

  • Laur237d, 11 år

Kære pige

Sådan har jeg det også, min mor er også næsten altid sur på mig og jeg føler mig også nogen gange alene og også ensom. Men jeg håber virkelig meget du får det bedre og du snart finder en rigtig god ven.❤️

  • Hjælperen, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat