Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler ikke jeg kan tale med mine forældre

Hej

Jeg synes det er svært at tale med mine forældre.

Jeg føler de er alt for meget sammen kun dem.

Idag havde de en snak der varede fire timer.

Min far siger jeg altid kan snakke med ham

men idag sagde han at det var han for træt.

Min mor vil virkelig gerne se fjernsyn i stedet

Venlig hilsen pigen med dårligt selvværd

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂
Jeg forstår hvad du mener, det kan være ret svært at snakke med sine forældre når man har dårligt selvværd. Mit råd vil være at spørge din mor om i kan snakke om noget du er ked af, også forklarer hende hvordan du har det, da feter bedst at fortælle hende hvordan du har det❤️
Håber du kunne bruge det.

  • Jol, Pige, 14 år

Kære pige på 9
Det helt okay du er lidt Gernert og alt det, men for det første ville jeg sige at det ikke er okay at din mor sidder og kigger på fjernsyn når du ville tale med hende, jeg synes det er vigtigere at hun skal tale med dig i stedet at se fjernsyn;) Men håber det hele bliver okay igen:)
Held og Lykke
Kh mig

  • Den hjælpsomme pige, Pige, 12 år

Hej søde jeg har det på præcis samme måde det kan være svært og har også selv skrevet til bt men husk du er ikke alene jeg kan desværre ikke gøre så meget men hvis du gerne vil tale med dem så det er fuldstændig lige meget om de ser fjernsyn eller er trætte du er vigtige sig det er alvorlig vis det er det

  • Anonym, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat