Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler at jeg er med i fællesskabet, men alligevel ikke?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, det lyder som en rigtig uheldig situation. Jeg har været i præcis samme sted som du var, da jeg var yngre. Piger har en tendens til at skabe drama og blive sure på hinanden, og vennegrupper kan også godt blive splittet op selvom det gør frygtelig ondt. Måske klikker du ikke så godt med dem på din årgang? Så kunne det måske være en god løsning for dig at skifte skole, hvis du gerne vil det og bliver for ensom.
Da jeg var i din situation, begyndte jeg i hvert fald at tænke: er der noget galt med mig nu hvor folk trækker sig fra mig? Man skal vide at der er ikke noget galt med én, når man gør sit bedste. Men man kan tænke over om man måske siger eller gør nogle ting der irriterer folk lidt og så prøve at gøre det lidt mindre? Man skal selvfølgelig ikke være bange for sige noget som helst, men for eksempel fik jeg at vide at jeg kunne virke negativ og selvom det gjorde mig lidt ked af det, tog jeg det til mig og prøver ikke at virke alt for negativ overfor andre, og det hjælper.

Måske er din veninde fornærmet over et eller andet, men det er dårlig stil af hende ikke at fortælle dig det – det har jeg også prøvet med veninder, og der må man til sidst lade dem være i fred og ikke presse på, hvis de ikke har tænkt sig at sige det – så kan det være at de kommer efterhånden og siger det. Snak med dem af eleverne som rent faktisk er søde. Måske er der en elev som føler sig lidt udenfor og meget gerne vil have en ven, jeg har fundet ud af at de kan blive til gode venner. Prøv også at snakke med dine forældre eller en lærer om hvordan du har det og hvis tingene ikke ændrer sig. Det er dog vigtigt at du ikke giver op, jeg tænkte ligeså snart en person virkede afvisende overfor mig, så ville alle andre også være det, men så må man finde en anden ven der rent faktisk er sød.
Jeg håber virkelig at du finder ud af det, tro mig der er mange der har stået i den samme situation. Men du lyder virkelig sød og jeg er sikker på at du skal nok finde venner 🙂 Held og lykke!

  • Pige, Pige, 18 år

Hej Pige
Okay, så vil først og fremmest lige sige til dig, at jeg ikke synes, at du skal skifte skole og det er af flere grunde:
1. Det der med “at flygte fra problemerne” er ikke altid løsningen, det gør det bare sværere i fremtiden
2. Ser det som helt unødvendigt, da det lyder som om, at du faktisk har opbygget et kæmpe stort netværk af mennesker du godt kan snakke sammen med, det kan godt være, at du ikke føler at du ikke har nogle tætte venner, men prøv at overvej om hende din gode veninde måske kunne være irriteret på dig ar en grund, og så prøv at forstå hvorfor hun er irriteret og blive gode venner igen. Mht de andre piger du er begyndt at tale godt med, så prøv fx at invitere dem med hjem eller til brunch og rigtig lære dem at kende, det kan være i har mere tilfælles end du tror. Du siger også at du er okay venner med de fleste fra årgangen, jamen så må der da være nogle der ville være sjove at hænge ud med.
3. Har selv haft nogle problemer socialt i skolen, det var bare lige omvendt, at jeg ikke synes jeg havde nok venner og især ikke fra min egen klasse, og på den måde følte mig udenfor fællesskabet. Til gengæld havde jeg nogle få vildt tætte venner – som stadig er mine bedste venner. Men jeg overvejede også at skifte skole, men lod være og endte med at få det meget bedre.
Så det jeg vil sige til dig er, at jeg synes du skal vente og give det lidt tid hvor du prøver lidt mere, før du overvejer at skifte skole, så du ikke kommer til at tage en forhastet beslutning.
Jeg vil slutte af med at sige, st i begyndelsen af teenagelivet, der fylder det sociale rigtig meget og man kan let begynde at føle sig ked af det og ensom bl.a. Pga en masse hormoner der begynder at komme i den alder. Og så er det, at mange overvejer, at skifte skole osv, men er også helt sikker på, at der er flere fra din skole der overvejer det fordi de også har deres egne sociale problemet, så du er HELT SIKKERT ikke alene.

Håber du kunne bruge det til et eller andet🤷🏼‍♀️🙈❤️

  • Rose, Pige, 16 år

Jeg kender got det med ikke at have så mange venner, men så fik jeg en hund, den gør mig glad. få dig en hund så kan du også blive glad, de andre er bare ligemeget tro på digself

  • Anonym, Dreng, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat