Brev

Flyttet til udlandet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg har boet i fire forskellige lande, det er altid svært at starte forfra et nyt sted og jeg kan forstille mig endnu svære i Corona tiderne, prøv at spørg dine forældre om at de kan melde jeg til en gruppe af danskere i det land du er i nu via Facebook, måske de har nogle aktiviteter for danskere som er Corona venlige, fx var vi i gruppen “danskere i Dubai” da vi boet der. Er der ikke noget sport du kan melde dig til hvor du er, nogle lande har jo åbent for det, hvilket også kunne gøre at du mødte nogle nye venner. håber snart din nye skole bliver åbent så du kan komme i gang med dit nye liv og møde nye venner. de steder jeg har boet var det nemt at møde nye venner på skolen da vi var mange fra andre lande. held og lykke med det hele, det skal nok blive godt

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej pige på 13.

Jeg flyttede til et andet land da jeg var 5 år og så tilbage til Danmark som 11 årig, jeg kan fandme ikke huske andet fra anden flytning end at jeg gik rundt og var ked af det.

Jeg ved hvordan det er og det er også bare noget lort at det er lige her i Corona tiderne at du skal møde dem.

Det første indtryk er vigtigt så derfor synes jeg at du skal vente med at tage initiativ indtil skolerne åbner, der er der nemlig mulighed for at spørge om deres snap, tage dem med hjem og “fortælle dem hvem du er”.

Grunden til at jeg synes at du skal vente til skolerne åbner er fordi det bare bliver mærkeligt hvis du spørger hele klasse over teams eller hvad i nu bruger om deres snap.

Indtil skolerne åbner skal du få noget indhold i dit liv. DU MÅ IKKE HÆGTE DIG FAST TIL DINE DANSKE VENINDER/VENNER, man bliver nød til at acceptere at du ikke kommer tilbage det er her du skal bo.

Det er freaking vigtigt at du får lært noget af det sprog de taler så installer en app f.eks dualingo der kan lære dig sproget, du kan selvfølgelig tale engelsk i starten men det er så meget nemmere at få kontakt til folk når man kan deres sprog. Kom udenfor vær dag. Hvem ved, kunne være at du mødte en fra din klasse.

Giiiirl jeg føler for dig, men man må tage hvad man har og få det bedste ud af det. Husk at det er dig der skal tage initiativ, de her mennesker har aldrig mødt dig før så du kan være lige præcis hvem du vil være.

-🤘

  • 🤘, Pige, 13 år

Hej pige på 13 år.
Jeg forstår godt at du føler dig ensom.
Du kunne prøve at lave noget socialt med dine venner. Du kunne spørge om de ville spille Among us, bare tale eller lege en leg man kan lege over nettet.( Sådan holde kontakten). Du kunne også fortælle dem at du savner at være sammen med dem. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvordan dit forhold til dine forældre er. Men nu har du chancen til at bruge en masse kvalitetstid med dem. I kunne spille et spille, gå en tur eller spise et eller andet lækkert sammen (hygge). I kunne også få en god snak sammen. Jeg forstår godt hvis det kan være svært at bruge ens forældre som venner (hi hi). Hvis du keder di kan du lave noget kreativt, måske en gave eller andet. Du kunne også se dig omkring i det land du er i. Opleve det, sende billeder til dine venner af stederne. (Altså hvis landet ikke er helt lukket ned).

Jeg sender dig varme tanker her fra Danmark! 🙂

M.V.H en pige på 12 år.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat