Brev

Filter i skolen ked af der der hjemme

Hej BørneTelefonen

Jeg er en pige på 13 år og jeg har gået på en lille tryk skole der kun går op til 6 klasse. Men efter sommerferien skal man jo rykke er trin op så man skal ud på en ny og stor skole hvor klasserne bliver mikset med 4 forskellige skoler. Man kunne slev ønske 6 ønsker til hvem man ville i klasse med (lærerne anbefalede at man valgte mindst en fra sin parallelklasse).

Jeg kom så ikke i klasse med nogen fra min gamle klasse. Og vi har 3 teams det ligger lidt afskilt fra hinanden y,z og x. Næsten alle fra min gamle klasse kom over i team x hvor der er to syvende klasser. Ja der er faktisk ikke nogen i mit team fra min gamle klasse. Så jeg var rigtigt ked af det over min klasse. Men der var en pige fra parallelklassen som jeg syntes virkede sød som jeg kom i klasse med.

Sommerferien sluttede og jeg var nervøs i de to første uger gik det godt. Men så begyndte hende pigen fra min gamle parallelklasse og hendes venner at nærmest mobbe mig. Det var for groft så keg snakkede med min mor om det fik det stoppet sammen med en lærer.

Men efter det havde jeg jo slet ikke nogen og være sammen med , kæft jeg har grædt meget.

Men så fandt jeg nogle piger. Men jeg er i tvivl hvor meget de egenlig vil mig. Så jeg føler mig halv ensom og Tom inden i.

Jeg snakker meget med min mor om det. Men jeg tror vare at jeg er ved at blive lidt deprimeret fordi jeg er så trist inden i. Og det skal lige siges min mor er en psykolog.

Men har ikke fortalt hende at jeg har det sådan lige nu, fordi at jeg ikke vil have hun skal være ked af det. Hvad skal jeg gøre?!

Hilsen en pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Tusind tak for rådet. Det vil jeg prøve❤️❤️

  • Pigen på 13, Pige, 16 år

Synes det lyder helt vildt ubehageligt at du ikke kom med nogen fra din gamle klasse! Altså hvis jeg var dig ville jeg hvis muligt skifte til fx team x. Men hvis det ikke er muligt, så synes jeg bare du skal se positivt på det: ingen kender dig rigtigt, og du kan være lige den du har lyst til. Er sikker på at når tiden går så bliver su bedre og bedre venner med de piger. Og din mor er jo proffesionel så tror altså godt hun kan se at du virker ked af det, og tror kun hun bliver glad hvis du fortæller hende om det💕 husk at der ikke er så mange år tilbage, hold ud💕 og held og lykke.

  • Hjælperen, Pige, 13 år

Tusind tak💕 ja det har du vist ret i, faktisk i alt du siger❤️

  • Pigen med problemet❤️, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat