Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Festerne sker uden mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

din alder kan have noget med det at gøre, da det ikke er så fedt at have en på 14 med til hvis man selv er 16-17år

men du skal huske at du kun 14 og du har stadig masser af tid til at komme til fest i ;=

  • Ham den søde, Dreng, 23 år

Kære 14-årige pige,
Jeg kender VIRKELIG godt til den situation du er i. Det er super ubehageligt og man kan ofte blive virkelig nedtrykt over ikke selv at være “hende den populære, som altid er med til fester”. Tidligere blev jeg virkelig påvirket af at se, hvordan andre var til fester, mens jeg bare sad derhjemme med ingen planer.

Jeg vil begynde med at fortælle dig, at du selvfølgelig nok skal komme til flere fester. Du går alligevel “kun” i 8. klasse, så du har massere af tid endnu.
Specielt i 8. klasse lagde jeg mærke til, at min klasse var ved vidt forskellige stadier, når det kom til alkohol og fester. Nogle er måske slet ikke interesseret i det at drikke alkohol og feste, andre gør det måske næsten hver weekend. Hvis din vennegruppe/dem du omgås i skolen/fritiden ikke er så interesseret i fester, så har det nok også stor betydning om du kommer med til nogle eller ej.
Jeg har nogle forskellige råd til, hvis du gerne vil med til nogle flere fester. Jeg er selvfølgelig ikke klar over, om de vil hjælpe dig, men du kan jo give et forsøg. Det har i hvert fald både hjulpet mig til at blive inviteret til flere ting, have en større omgangskreds og så får jeg det heller ikke lige så dårligt længere, når jeg ikke bliver inviteret til nogle fester:

1. Prøv at være mere positiv, når du omgås andre. Hvis du f.eks. hele tiden kun snakker negativt om ting, så vil folk heller ikke tro, at du er særlig god at feste med og så ikke invitere dig med til fester.
2. Vær imødekommende og åben over for andre. Igen hvis du er mere imødekommende og åben for at lære andre at kende, så vil de også hellere invitere dig med til fester. Prøv også at undgå at bagtale andre (også selvom du tror det vil gøre, at du får det bedre med dem du snakker med. I de fleste tilfælde begynder man bare på noget dumt drama i stedet).
3. Spørg nogle du ikke normalt snakker så meget med, om I skal være sammen en dag. I kan f.eks. tage ud og shoppe, spise, tage i biografen eller bare hygge hjemme ved en af jer. Det kan godt virke ret nervepirrende både at spørge og at gøre det, men jeg har faktisk kun oplevet, at vi er blevet bedre venner bagefter (og hvis ikke man bliver det, så har man jo heller ikke rigtigt noget at miste). Jeg vil anbefale at I kun er to personer, men hvis det er for ubehageligt, så kunne du jo evt. spørge en anden veninde om hun vil med (problemet med dette kan dog nogle gange være at én bliver holdt ude). Dette råd kan gøre at du er med til at få en større omgangskreds = bliver inviteret til flere fester.
4. Hvis du ved at nogle af de andre er til en fest, så find dig noget andet at lave den dag. Du kan f.eks. spørge en af dine veninder/venner, som heller ikke er blevet inviteret, om I skal være sammen. Hvis I ved det i god tid, kan I vælge at tage et sted hen ellers kan I måske bage en kage eller noget andet i finder hyggeligt. (Det er i hvert fald noget jeg helt klart vil anbefale dig, så du ikke bliver så ked af ikke at være med til festen). Jeg kommer altid i bedre humør, når jeg omgås andre veninder/venner.
5. Tal med en veninde/ven om hvordan du har det. Når jeg har gjort det, har jeg faktisk tit oplevet, at vi har gået rundt og haft det på samme måde.
6. Du kan selv invitere til en lille fest. Hvis du invitere andre med til din, så vil de højst sandsynligt også invitere dig til deres.
7. Vis/Sig at du er oprigtigt interesseret i at blive inviteret til en fest. Hvis du har en ven eller veninde, som ofte bliver inviteret med til festerne, så prøv at spørge ham/hende om personen kan få dig med. Jeg har oplevet at venner ikke tog mig med til fester, fordi de troede det ikke var noget for mig. Da jeg så fortalte, at det faktisk gik mig på, fik de inddraget mig meget mere, og nu har vi også et bedre venskab.

Her er der i hvert fald en bunke råd, som jeg håber kan hjælpe. Udover det så vil jeg også lige sige, at de fester jeg ofte finder bedst er dem, hvor jeg er sammen med mine tætteste venner. At feste med de “populære” er faktisk ofte ikke så sjovt, som det ser ud.

Igen, du har massere af år endnu til at feste. Om nogle år vil det her slet ikke have nogen betydning.

  • Smil, Pige, 15 år

hej pige på 12.
jeg forstår dig 100% og måske skulle du tale med dine venner om du måske måtte komme med til festen eller du kunne tale med din lære om at du føler dig udenfor når de andre er til fester, så kunne din lære måske hjælpe eller dine venner, du kunne også selv invitere nogle til en fest så ville de måske også invitere dig.

mvh. pigen

  • pigen, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat