Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Alle andre fra min klasse drikker stort set.

Men jeg har ikke lyst til at drikke

men jeg føler mig uden for fællesskabet

hvis jeg ikke drikker.

Og de laver fester som jeg ikke er inviteret til

fordi jeg ikke drikker.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Syntes virkelig du skal lade hver med at drikke, hvis du kun har lyst for at komme med i fællesskabet. Jeg kender godt selv til det du oplevere. Vi er 3 i min klasse der ikke drikker, den ene er min bror den anden mig og så en der ikke må på grund af personens kultur. Jeg forstår 100%godt at du føler dig ude for fællesskabet, det gør jeg også selv…
Men prøv at se det på en anden måde, har du overhovedet lyst til at være i et fællesskab, som kun drikker?

Jeg er aldrig selv blevet inviteret til en fest, det har jeg også haft det hårdt med. For det er jo det eneste folk så snakker om, og så kan man ikke være med i samtalen. Men måske din klasse ikke invitere dig, fordi de tror du ikke vil? Nogen gange er man også selv nødt til at være den første der rækker en hånd ud. Hvad med måske at du holder en fest? Det skal ikke være med alkohol, hvis du ikke har lyst til det. Det er din fest, så du bestemmer.

Håber du finder ud af noget.

Hilsen
Pige 15 år

  • Pige 15år, Pige, 15 år

Hej dreng 15 år

Jeg syntes du er mega sej at du holder fast i hvad du har lyst til og hvad du ikke har lyst til det er somme tider sååååå svært ikke bare at følge med strømmen mit råd ville være at finde et andet fælleskab hvor man ikke kun er sammen for at drikke 😀

  • Håber mit svar hjælper, Pige, 15 år

Jeg bryder mig heller ikke om at drikke, så jeg går på kompromis og drikker drinks med kun en smule alkohol så jeg ikke bliver fuld. Kunne det være en ide? Så er der nemlig ikke nogen der pointerer det hele tiden, også kan man bare drikke som man vil uden at tænke over hvad andre tænker

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat