Gratis

anonymt

24/7

Brev

Er alene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du skal ikk føle du behøver sociale medier for at passe ind og for venner, jeg er 13 og fik Snapchat for et halvt år siden og har ikk insta
Hvis du godt vil have det og føler du er klar til alt Vad det medbringer synes jeg du skal ta en snak med dine forældre om det
Synes også du skal ta en snak med din veninde og spørge hende om der er noget galt eller hun bare er en dårlig veninde ligemeget hvor meget hun er for dig når det går ondt skal hun også være der når det ikk går
❤️❤️❤️

  • ❤️, Pige, 13 år

Jeg synes ikke det er okay dine forældre ikke lader dig være på snapchat. Måske du bare skulle installere det og efter et par uger vise dem hvad det er og at det ikke er slemt hvis bare man opføre sig ordentligt. Og ikke skriver grimt til andre eller sender billeder man kommer til at fortryde.

Min lillesøster er 11 og hun har Snapchat, men hun må gerne fordi vores forældre holder øje med hvem hun er venner med og skriver med. Det kunne du jo også bare spørge om de vil?

Vh mig

  • E, Dreng, 16 år

Hej pige på 11.
Jeg er selv 15 og har ikke nogle sociale medier udover Youtube og Pinterest, hvilket ikke kan bruges til kommunikation med vennerne, så jeg forstår godt hvordan du har det. Jeg forstår også godt det der med at man føler sig lidt udenfor sammenholdet. I min klasse er der f.eks. en gruppechat på Snapchat og den er jeg jo ikke med i, faktisk som den eneste tror jeg.

Mine venner fik mig til at få Discord, så vi kunne skrive der, hvilket vi også gør tit nu, så det har jeg været glad for. Kan derfor godt forstå du gerne vil havde en nemmere måde at skrive med dine venner på.

Mine forældre har det også stramt med sociale medier, men jeg forstår dem lidt. Der er mange af dem jeg kender der har tiktok, snap og andre sociale medier, som stort set altid er på dem. Sådan er jeg nok også selv nogle dage med Youtube. Det er serfølgelig sjovt, men man kan også meget hurtig blive “afhængig”. Jeg tror det er det dine forældre er bange for.

Jeg syntes du skal sige til dine forældre, at du gerne vil have Snap/Insta, så du kan skrive med vennerne, og ikke for at se alt indholdet derpå. Hvis du virkelig gerne bare vil kunne skrive med vennerne, men dine forældre ikke vil havde du bruger appen, kan i måske lave en aftale om at du kun bruger den til at skrive med vennerne, og ikke til at “browse” osv. Så efter noget tid, når de vender sig mere til det, får du nok også lov til at se indholdet på appen.

Håber det hjælper!
Vh pige på 15.

  • :), Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat