Brev

Er alene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Du kan tage en snak med dine forældre og sige at rigtig meget af hvordan dine venner kommunikere og laver aftaler i fritiden forgår på Snapchat og og du ikke også må få det så du nemmere kan kontakte dine venner.

Angående din veninde så kan det være af flere grunde. Det kan måske være fordi at hun har mistet sin telefon eller har fået et nyt nummer hvis hun ikke svarer. Det kan også være at i er begyndt at vokse fra hinanden. Eller måske har hun ikke set beskederne eller haft tid til at svare, nogle mennesker har ikke mobiler med på ferie. Jeg synes at du skal prøve at skrive til hende og spørger om i ikke kan være sammen en dag og så når i mødes kan du spørger hvorfor hun ikke svarer, måske er der en god grund eller hvis hun går i din klasse kan du gå hen og spørger hende hvorfor hun ikke svarer. Du kan også spørge på sms hvorfor hun ikke svarer men det kan være nemmere i virkeligheden så hun kan se at du ikke mener det ondt men bare er nysgerrig

Håber det hjalp lidt

  • Anonym, Pige, 14 år
Svar

Hej
Du skal ikk føle du behøver sociale medier for at passe ind og for venner, jeg er 13 og fik Snapchat for et halvt år siden og har ikk insta
Hvis du godt vil have det og føler du er klar til alt Vad det medbringer synes jeg du skal ta en snak med dine forældre om det
Synes også du skal ta en snak med din veninde og spørge hende om der er noget galt eller hun bare er en dårlig veninde ligemeget hvor meget hun er for dig når det går ondt skal hun også være der når det ikk går
❤️❤️❤️

  • ❤️, Pige, 13 år
Svar

Jeg synes ikke det er okay dine forældre ikke lader dig være på snapchat. Måske du bare skulle installere det og efter et par uger vise dem hvad det er og at det ikke er slemt hvis bare man opføre sig ordentligt. Og ikke skriver grimt til andre eller sender billeder man kommer til at fortryde.

Min lillesøster er 11 og hun har Snapchat, men hun må gerne fordi vores forældre holder øje med hvem hun er venner med og skriver med. Det kunne du jo også bare spørge om de vil?

Vh mig

  • E, Dreng, 16 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her
Få besked via SMS om din kommentar er live
Vi kan ikke se dit telefonnummer. Du er helt anonym. Så du skal kun indtaste telefonnummer, hvis du vil have besked, når din kommentar er publiceret.

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat