Brev

ensomhed og nevøs

Hej jeg er en 11 år pige (snart 12)

jeg føler mig meget ensom

men jeg har venner

men jeg føler ikke de gider mig

jeg går også meget og tænker på om jeg er den eneste der har det sårdan

jeg er også meget nevøs på min krop

fordi jeg er lidt over vægtig

og hvad tænker andre om mig

hilsen pige 11 år

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg forstår dig godt og det er rigtig svært. En af mine bedste venner har været for lidt det samme. Jeg synes ikke at det skal gå ud over nogen af de er lidt overvægtige eller skiller sig ud på en anden måde. Jeg tror at det bedste råd jeg kan give dig er at komme ud med, sige det til nogen F.eks. dine venner, din lærer eller nogen du føler du kan stole på. Det med at at tankerne kan har jeg også prøvet da jeg var mindre, og det er virkelig ubehageligt. Heldigvis er det ofte kun en selv der tænker dårligt om sig men det er næste det værste ved det. Nu kender jeg ikke dine venner men jeg er ret sikker på at hvis de vidste at du havde det sådan ville de hjælpe dig.

M.v.h. 11årig pige

  • Anonym, Pige, 11 år

kender godt hva du mener, altså d med at have venner men at føle sig ensom. Men du kan prøve at blive lidt tættere med en af dine venner hvis du ikke allerede er det. For hvis man ligesom bliver lidt tættere med sine venner føler man ligesom at man har en man kan snakke med. og det med og andre tænker dårlig ting om dig. Plejer bare at tænke over om jeg tænker nogle ting om andre der er onde og sådan. men d gør jeg aldrig så folk tænker nok heller ikke noget specielt om dig. – hav en god dag

  • efuhefbæwEFJÆ, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat