Brev

Ensomhed

Hej brevkasse

For noget tid siden

begyndte mine bedste veninder

at holde mig udenfor og ignorere mig.

Jeg gav det noget tid,

men nu er det bare blevet værre.

De har bagtalt mig med alle pigerne på årgangen,

og der er ingen der gider at være sammen med mig mere.

Nu er jeg virkelig bange for

at tage i skole, fordi jeg ikke ved hvad der sker.

Jeg har snakket med mine forældre om det,

og de har kontaktet lærerne.

Lærerne har så snakket med dem

og de indrømmer det,

men de gider ikke at være venner med mig mere.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre,

da der jo ikke er nogen at være sammen med.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig❤️

Prøv at være med hos drengene, der er som regel aldrig noget pige fnidder der.
Hvis det virkeligt er så slemt, så tal med dine forældre igen, de tøser skal IKKE holde dig udenfor, for hvis du har gjort dem sure, så er de ikke meget bedre, men jeg siger heller ikke at du har gjort noget❤️

Venlig hilsen Lille mig

  • Lille mig, Pige, 11 år

Hej søde.
Man behøver jo heller ikke at havde venner i ens klasse, jeg snakker heller ikke med nogen fra min klasse. Men i stedet for, har jeg mange, som jeg snakker med når jeg ikke er i skole. Men har du prøvet at snakke med nogle fra de andre klasser, eller drengene fra din klasse og tro mig på et tidpunkt snakker de til dig igen. De bliver ikke ved med at være sur.
hilsen, pige, 14 år

  • pige, Pige, 14 år

Jeg har oplevet noget af det samme da jeg var lidt yngre end dig. Jeg havde det vildt træls med det andre piger i klassen og havde ikke lyst til at tage i skole. Jeg endte faktisk med at flytte skole og fik det meget bedre der. Det kan jo sagtens være at det bliver bedre. Sådan noget plejer at gå over. Det skifter hele tiden hvem der er sammen med hvem og der er helt sikkert nogen der vil være sammen med dig men bare ikke lige for det gjort. Uanset kan det være en trøstende tanke at du har muligheden for at skifte skole og at der er mange andre derude end bare dem i din klasse. Jeg håber du får det bedre og at de andre indser hvad de går glip af når de ikke er sammen med dig

  • E, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat