Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Hej brevkasse

I går begyndte mine venner at holde mig udenfor

I dag er det bare blevet værre

Vi skulle med bussen

og der måtte jeg ikke sidde sammen med dem

De ignorerer mig hele tiden

og giver mig dræberblikket

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,

for jeg har ikke rigtig andre tætte venner.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Det må være vildt hårdt, og jeg håber at du er ok. Jeg ved du for nogle virkelige gode venner der nok skal behandle dig godt❤️

  • Anonym, Non-binær, 14 år

Hej ano,

Jeg er ked af at høre din situation. Jeg kender følelsen af at være holdt udenfor, det er ikke særlig rart. Nogle gange skal man også give sig selv alenetid, ikke ment som ikke at have venner, men at man lige prøver at finde sig selv lidt. Måske at være sammen med familien? Du er ihvertfald ikke alene.

Prøv at deltag i deres samtaler ved, at spørge indtil hvad de snakker om, det kunne måske være en idé hvis ikke du havde prøvet. Det kan også være du kunne lytte lidt til deres samtaler og derefter finde ud af om de snakkede om noget du havde noget at byde ind med om? Hvis du er genert kan du prøve måske at snakke med de piger/drenge der er stille og rolige, hvis de er det?

Mvh Anonym <3

  • Anonym, Pige, 21 år

Hej jeg er lige nu i samme problem og det hjælper ik at sige det du føler fordi at jeg er også 13 og når vi er i den alder er man pisse lige glad med hvad andre følger prøv at lade som om at de ik er der når du skal med bussen ladhver med at tale med dem lad dem komme til dig og begynd at var mer sammen med nogle andre eller din mor jeg laves den fejl at spøger hvad d’ers problem var og nu har jeg mistes dem og har ik så mange venner men heler få gode venner som du kan stole på end mange falske venner lad hver med at brug tid på dem som ik er der når du har brug for dem men brug tid på en som vil dig.

  • Mathilde, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat