Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 15 år.
Hvor må det dog være hårdt at have det som du har det lige i øjeblikket. Ensomhed gør så ondt, og nogle gange svær at finde en vej ud af.
Det vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe dig med. Nu kommer jeg til at sige et råd, som du garanteret har hørt 100 gange før, men jeg gør det alligevel, fordi det virker, tro mig: Prøv at tage initiativ til noget. Det ved jeg godt kan være svært, (og det er jeg faktisk også selv super dårlig til) Når det så er sagt, kan man også begynde at overveje hvilke mennesker, som man skal være sammen med. Umiddelbart synes jeg det lyder super tarveligt at de ikke inviterer dig til noget. Så bør man overveje, om de fortjener at blive lukket ind i dit liv. Men det er selvfølgelig noget du selv skal afgøre. Jeg synes du skulle tage at starte til noget sport, fritidsinteresser, hvor man kan møde nogle nye mennesker. I nogle kommuner, er der også forsamlinger for ensomme mennesker. Det er jeg personligt selv medlem i, og det har hjulpet mig helt vildt meget.
Du skal tro på dig selv, og huske på, at der intet er i vejen med dig.
Held og lykke og alt det bedste herfra
Knus mig

  • den hjælpsomme, Pige, 17 år

Kære 15 årige pige
Jeg ved hvordan det føles at blive hold uden for.
(Jeg har dog social angst)

Jeg ved at mange vil sige at du skal snakke med dine forældre eller din lære men jeg tror du skulle prøve at snakke med en af dine venner og vælg den ven du føler dig tryggest ved (eller er mest loyal jeg ved ikke om det også betyder et man føler sig tryg ved personen)
Og bare sige det som det er fx: jeg vil gerne snakke med dig alene
Jeg har i en længere periode føls mig lidt “ensom” (,alene eller hold udenfor) fordi i læger storts op med jer allesammen der har det sjovt uden at i har spurgt mig

Og moske også spørge hvorfor
Så kommer din/dine ven/venner sikkert med en forklaring

Illuminati👁🔺

  • Illuminati

1. Vær sammen med dine veninder, som du har fået, og bare vær’ ligeglad med de andre.
2. Skift skole og få dig nogle bedre venner.
3. Vær fuldstændig ligeglad og vent til du kommer på gym! Det bliver 10 gange federe, og du får venner uden set hvad.

  • Anonym, Intet, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat