Brev

ensomhed

hvad skal man gøre

vis man føler sig helt alene og usynlig

og den alle folk bar går lige en i en

og ikke leger mærke til det

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige, har du snakke med nogle om den her følelse? Hvis ikke så kun du måske prøve at snak med en ven, lærer eller måske en forældre. Jeg ved ihvertfald at det hjælper mig at snakke om tingen.
At føle sig ensom er ikke fedt, men jeg tror at vi alle føler det en gang imellem, men serfølig skal det ikke fylde for meget. Og måske vis du har lyst kun du prøve at få en aftale med nogle fra din klasse, hvor i kan lære hinanden bedre at kende. For at være sammen med folk kan hjælpe på ensomhed.
MVH A

  • A, Pige, 15 år

Jeg vil klart anbefale dig at fortælle en voksen du er tryg ved om at du føler dig ensom
Måske kan i skrive til din lærer så han/hun/de ved hvordan du har det og kan være opmærksomme på det

En god måde at få venner på er:
At være sig selv
At starte til en sport (det kan også bare være tegning eller krea)
Og så bare prøv at tro på dig selv

Man skal ikke ignorere ensomhed
Det kan føre til spiseforstyrrelser og andre forfærdelige ting som er svære at komme væk fra (tro mig!)

Jeg er sikker på at hvis du tror på at det hele nok skal gå så skal det nok gå (:

Mvh pan pige

  • Pan pige, Pige, 13 år

Hej pige
Jeg vil sige find en ude i pauserne og prøv at snakke lidt sammen det hjælper❤️

Mvh hjælper så godt jeg kan

  • Hæler så godt jeg kan, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat