Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Hej jeg føler mig ensom

jeg er bange for at miste mine veninder

i forvejen har jeg ikke så mange

har svært ved at få venner og er en Genert pige

det ligesom mine veninder glemmer mig

og har svært ved at tale med dem

nogen gange ved jeg ikke hvad jeg skal tale med dem om

det går mig på

kh en stille pige

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej stille pige.
Jeg kender helt sikkert den følelse du går med lige nu. Det er vigtigt at du snakker med dine veninder om det, for der vil ikke komme en løsning ellers. Jeg er sikker på dine veninder ikke ved at du går og har det sådan, og jeg tror bestemt ikke at de ikke har lyst til at være veninder med dig. Og du kan sagtens finde nye vener, også selvom du er genert! Måske du kan melde dig til nye fritidsaktiviteter, hvor der er andre unge, det er i hvert fald en god vej til det. Derudover er det også vigtigt at huske på at venskaber ikke kan fungere hvis det kun er ensidigt, og selvom du er genert er det vigtigt at du engagerer dig og udviser en interesse for dine venner og veninder. Venskaber er vigtige at pleje!
Håber det hjælper:-)

  • Caroline, Pige, 18 år

Hej stille pige
Jeg hved det ikke er nemt, men du er nødt til bare at snakke med dine venner så de hved hvordan du har det

  • Apple, Pige, 11 år

Hejsa søde
Jeg er selv en meget genert pige og har bøvlet rigtig meget med ensomhed. En ting som hjalp mig rigtig meget, var at invitere mine veninder til at lave noget, hvor man ikke nødvendigvis behøver at snakke så meget. fx at tage ud og bowle, spille et spil, se en film (hjemme eller i biffen) altså der er utalige måder at have det hyggeligt, selv om man har svært ved at starte en samtale… I forhold til at invitere veninderne, så var det den part, som jeg synes var sværest, og jeg overtænkte tit alt muligt i forhold til, hvordan de ville reagere på min invitation. Hvis dette også fylder hos dig, kan det måske hjælpe at I har nogle faste aftaler. fx at i er sammen hver anden tirsdag, eller sådan noget…

Håber du kan bruge mit råd
jeg ønsker i hvert fald dig alt held og lykke fremover.

  • Karla, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat