Brev

Ensomhed

Hej BørneTelefonen

Jeg er på et tidspunkt kommet til at kalde en udlændinge noget jeg ikke skulle.

Hun løb efter mig og hentede også sine venner.

Når men jeg føler ikke at jeg har særlig mange venner på min skole

og jeg prøver bare at ignorer når folk siger noget til mig eller griner af mig.

Så i skolen i pt er det eneste jeg laver lektier

jeg gider aldrig ud i pauserne eller med ud og spille dåse

eller have en legeaftale fordi jeg så småt er stopede med at prøve.

Det er håbløst.

Når jeg kommer hjem er det eneste jeg laver bare at side og se YouTube.

Ingen skriver til mig eller snakker med mig over i skolen.

Og jeg ved ikke hvordan jeg skal få folk til at syndes at jeg faktisk er sød😔

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej jeg er ked af det for dig men du bliver nød til at blive ved med at kæmme det er også sket for mig du skal bare prøve og snakke op og snak til dem og det er måske nogen der seder aftale eller og prøv og sig ja til en lege eller sove aftale det ville måske få dig et lille skridt på venner og husk du er alt tid et menneske og det er vigtigt at du ville så prøv måske og gå op til nogen og sig hej håber det hjælper 🙂

  • Anonym, Pige, 11 år

Du skal måske prøve at snakke med dem og gå med udenfor? Og lege med nogen? Også kommer det helt af sig selv❤️Tro mig!Håber mine råd hjælper dig❤️

  • Pige🥰, Pige, 12 år

Hej
Det er vigtigt, at du selv tager initiativ til at snakke med de andre. Jeg er ikke i tvivl om, at du allerede har forsøgt dig med dette, men det er vigtigt, at du bliver ved med at vise de andre, at du vil dem. Leg med, selvom det måske kan føles som en byrde i starten. Du skal blot integreres i fællesskabet igen, ikke fordi jeg tror, at du ikke er en del af det! For jeg er sikker på, at du er en del af fælleskabet. Måske handler det bare om, at du skal overbevise dig selv om, at du er med?
Held og lykke

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat