Gratis

anonymt

24/7

Brev

Ensomhed

Når mig og min veninde er sammen over i skolen

bliver min anden veninde ret sur

og så prøver hun hele tiden at lave drama mellem os to

og nogle gange virker det

og så holder de mig udenfor

og jeg bliver ret ked af det uden at jeg viser det

Vad skal jeg gøre?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Det lyder lidt intenst for en 10årig. Du kan spørge din ven (den de ikke skaber drama) om hun også har lagt mærke til det, og hvis ikke så sig til hende når i står sammen at hun skal lægge mærke til at din anden ven prøver på at skabe drama. Hvis du kan få hende over på din sidde kan i lade være med at være venner med hende den anden.
Men hvis det går helt galt, så sig det til en lærer. Den slags opførsel burde slet ikke ske så tidligt i din skolegang

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hej.
Du kan måske prøve at snakke med nogle andre fra din klasse? Det an være at det er meget federe og være sammen med dem. Du kan også prøve at snakke med din lærer eller en ad dine andre veninder om det så de måske kan hjælpe dig lidt. Hvis de holder dig udenfor hjælper det rigtig meget hvis du selv bare prøver at gå væk fra dem. Så synes de ikke at det er sjovt at holde dig udenfor mere hvis de kan se at du har det sjovt uden dem.

  • Rose, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat