Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

hej.

jeg føler mig ensom under lockdown

og det meste sidder jeg alene på mit værelse.

Men jeg føler mig udenfor når jeg endelig er sammen med nogle.

Det føles helt forkert at være sammen med folk

og det kan jeg ikke lide.

Men er der nogle der kender følelsen?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Det er skam helt normalt at føle sig ensom, især her under lockdown. Det rammer hårdt på mange, så det er helt forståeligt.
En idé kunne fx. være at finde en ny hobby, som er muligt at lave derhjemme, fx. spille et instrument, tegne, læse bøger eller måske “bare” se en god serie. Det kan være, at det distraherer nogle af tankerne om, at være ensom.
Så nævner du noget om, at du føler dig ensom omkring andre. Har det måske noget at gøre med, at du ikke har så meget til fælles med dem, og derfor godt kan føle dig lidt udenfor?
Hvis det er nogle af dine gode veninder/venner, kan du også snakke med dem om, hvordan du har det. Det kan være, at der endda er nogle af dem, som også kender følelsen.

Jeg håber det kunne hjælpe en lille smule. (:

  • Anonym, Pige, 14 år

hej:)
man kunne jo snakke lidt med dine venner om det og se om de har det på samme måde.
du kunne kunne også gå nogle ture får at se om det hjælper dig og du kunne også finde et spil der afslapper dig så du måske ikke tænker lige så meget over tingene:)

håber du får det godt og at jeg kunne hjælpe dig lidt:)

  • pige på 12, Pige, 12 år

hej pige på 11 år
kender det sammen at være helt lockdown
at være helt alene er ikke godt
tag en snak med di mor og far at sige
at du følger dig ensom

håber du kan bruge det svar

kh mikkel

  • mikkel, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat