Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Hej jeg er en pige på 15 år.

Jeg har egenlig mange venner og har det også godt med dem,

men ofte så føler jeg mig rigtig ensom og alene.

Jeg føler nogen gange at jeg er ligegyldig

og at ingen gider at være sammen med mig eller kan lide mig.

Jeg skriver fordi at jeg tror at det bare er lidt rart at skrive til andre unge,

og at vide om andre har det på samme måde?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

det okay og være ensom det er alle på et tidspunkt og det er nok bedst hvis du snakker om det med en lære eller dine venner om det du går rundt med fordi vi kan ikke gå rundt og have du skal følge dig ensom fordi det kan påvirke dig og gøre sådan du får ondt i maven hvis du holder det inde i for lang tid håber du finder ud af noget

– fra anonym

  • Anonym, 14 år

Hejsa, jeg har det på præsis samme måde nogle gange og det er godt at vide at man ikke er alene 🙂 du kan måske prøve at snakke om det med nogle hvis du har lyst! eller kan du måske fx skrive inde på børne telefonen og få hjælp fra andre. Jeg håber at du får det godt igen snart <3

  • pige, Pige, 13 år

Hej, jeg har også okay mange venner, men kan stadig føle mig ensom fordi at de holde mig på en måde udenfor og føler jeg ik kan komme med i samtalen nå de taler og lige meget om man har venner kan man stadig føle sig ensom men et godt råd prøv at sig til dem at du føler det ellers så prøv at får flere venner på en måde som du måske kan tale lidt bedre med håber du måske kunne bruge det💜

  • Malou, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat