Brev

Ensomhed

Jeg sidder tit og spiller eller ser YouTube på min computer når jeg er i skolen

og jeg er sjældent sammen med nogen der hjemme

og spiller for mig selv og i skolen

har jeg svært ved at spørge om jeg må være med til ting

Eller spørge om nogen vil være sammen med mig efter skole

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Sikke en øv situation du sidder i!

Det er pisse irriterende at føle sig “ensom” eller “alene”, og jeg er sikker på at det bare er noget du føler dig.

Mit råd til dig, ville helt klart være, bare at sprænge ud i det. Spørg dine venner om du kan være med til hvad de nu end laver. Jeg er sikker på at de vil sige ja!

Held og lykke!

  • ok, 16 år

Et godt råd er at hvis det ikke bliver bedre ved at fx begynde til en sport eller andre fritidsinteresser så tag et år på efterskole jeg havde det meget på samme måde som dig så jeg prøvet efterskole og det går meget bedre for mig.

  • Efterskole elev, Dreng, 16 år

Du burde spørge din lærer/klasse lærer om klassen kunne lave noget..som madgrupper så i klumme komme hjem hos hinanden og sådan noget så i kunne besøge hindanden, ved det er akavet…men Tror det hjælper min lærer er også lige begynd på det

  • Ingen har skrevet det dette, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat