Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom uden grund

Hej alle

Jeg er en pige på 14 år og føler mig noglegange ret ensom.

Jeg har en veninde gruppe i min klasse (6 personer)

men jeg har kun 1 anden ven udover dem fra min klasse

Alle jeg kender har bare helt vild mange venner og veninder,

og selvom jeg ikek føler at jeg har brug for flere venner,

går det mig stadigvæk på

at alle andre hele tiden snakker om deres tusindevis af venner/veninder…

Håber nogle kan hjælpe

Kh en ensom pige

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej min ven
Jeg kender det godt! Jeg har en lille håndfuld venner, og er egentlig godt tilfreds, for de er søde og det vigtigste: nogle af dem kan jeg endda ringe til hvis jeg er rigtig ked af det.
Men så hører jeg en eller anden fortælle om (blære sig med?) deres mange mange venner, og det lyder jo helt fantastisk. hvem vil ikke have mange venner? og så ser mit eget liv pludselig ret tamt ud ved siden af.
men der er jo forskel på venner og kammerater. og hvis man har 1000 venner, kan man ikke være lige gode venner med dem alle sammen – man har simpelthen ikke tid til at lære hinanden så godt at kende, når man også går i skole og skal sove og lære de 999 andre venner at kende.
måske betyder ordet ‘ven’ mere for dig end for dem der har 1000?

Jeg blev overrasket da en kammerat fortalte mig at han måske havde haft en depression det sidste halve år. Han var ellers enormt populær og så hele tiden en masse forskellige venner og festede en masse – men jeg fandt ud af, at han i virkeligheden kun havde 2 ‘rigtige’ venner, og brugte meget energi på at holde en cool facade det meste af tiden. Men han var typen, der kunne finde på at sige: ‘fed fest! jeg fik 50 nye venner!’
Det kan man jo ikke. Så har han snakket måske 5 minutter med hver person. Det ville jeg ikke kalde venner.

Jeg synes, at 1 ven udenfor skolen og at være en del af en lille vennegruppe i klassen lyder rigtig, rigtig rart. Det vigtigste er, at det er nogle gode venner, som du er tryg ved.
Det andet er bare popularitet, og alle vil gerne være populære. Men tro mig! De populære kan også være ensomme. Man kan bare sjældent se det på dem.

Har du snakket med nogle af dine venner om, at du føler dig ensom en gang i mellem? eller måske bare, hvordan det føles at sammenligne sig med dem, der siger, de har så mange venner.
Måske nogle af dem kender nogle, der ville passe godt ind i vennegruppen, hvis du gerne vil lære nogle flere mennesker at kende?
De fleste har prøvet at føle sig ensomme, og jeg kan selv have svært ved at tale om det. Jeg tror faktisk kun det er min søster og så måske en eller to andre, jeg ville turde skrive til lige nu og sige, at jeg følte mig ensom. Men hvor ville jeg blive smigret hvis en af mine venner turde skrive det til mig.

Håber, du kunne bruge det til noget

  • Amalie, Pige, 19 år

Jeg kender godt den følelse, men du har jo en god vennegruppe, som jeg vil tænke du er glad for. Jeg ved også at nogle af de piger der har 100 vis af venner ikke har mange rigtige venner, flere kender bare mange personer, hvor du så har en gruppe rigtig gode venner.

  • Idk, Pige, 13 år

Hej ensom pige,
Det er en super træls følelse at føle sig ensom. Men det er vigtigt at huske på at det ikke engang er sikkert folk med mange venner er glade. Måske har de kun mange venner for at være “seje”, men egentlig er de ikke særlig glade. Eller måske har de en masse venner som faktisk er ret trælse. Så tror jeg altså det er bedst at have få gode venner. Man skal passe på med at gå efter at få mange venner, men når man så opnår sit mål, var det faktisk ikke så fedt alligevel.
Jeg tror bare du skal prøve at skubbe ensomheds-følensen/tankerne væk når de kommer. Og på et tidspunkt vil du sikkert få mange venner, men bare lad dem komme ad sig selv.

  • Gulerod, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat