Brev

Ensom på gym

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Dreng på 17. Det er helt i orden at føle sig ensom, især i sine teenageår. Det er meget normalt. Du kunne eventuelt prøve at gøre en større indsats for at snakke mere med dine klassekammerater, og for at finde nogen du føler du kan hænge ud sammen med udenfor skoletiden. Husk ensomheden er midlertidig.

  • Gymnasieelev, Dreng, 19 år

Nu ved jeg ikke hvordan dit gymnasium fungere. Men hvis i har et grundforløb før studieretning, skal du bare være en smule tålmodig. Når man kommer i studieretning møder man alle mulige med samme interesse.
Hvis du ikke er i grundforløbet, synes jeg du bare skal hænge på og selv prøve at tage initiativ. Selvom at det måske er grænseoverskridende som introvert, det er jeg selv. Nogen gange bliver du nødt til at tage hånd om dit eget liv, man kan ikke altid sidde og vente på at nogen invitere sig selv.
Håber det hjalp.

  • Anonym, Dreng, 16 år

De andre fra klassen hænger nok ikke så meget ud sammen efter skole som man kunne tro, når man føler man ikke er helt lige så gode venner med folk som de er med hinanden. Det skal nok gå!

  • Dreng, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat