Brev

ENSOM OG USIKKER

Hej jeg er en pige 11 år

Jeg føler mig ensom og usikker

I frikvartererne sider jeg hele tiden på en lille bænk i skolen. Alle fra min klasse leger i mens jeg sider helt alene.

Men jeg synes os næsten alle mine venner er anderledes siden jeg var 10 år.

Ved ik hvad jeg skal gøre

please hjælp mig

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du kunne måske prøve at gå hen til nogle af dem i din klasse og spørge pænt sådan hey hvad laver i? Og må jeg være med? Eller prøv at snakke med en lærer om det eller prøve at begynde at snakke med nogle fra de andre klasser😇🙈 kender det nemmelig også selv og det er ikke en fed følelse!! Ensomhed er noget møg!!🤕🤐

  • Freja 11 år, Pige, 11 år

Hej 11 årige pige
Jeg ved godt hvordan du har det har det også på samme måde nogle gange. Jeg er fx altid sammen med nogle der er mindre end mig selv.
Men hvis jeg skulle give dig et rød så spørg om du ikke må være med, selv om du ikke syntes du passer ind. Eller du kan se om nogle fra de andre klasser vil være sammen med dig

  • Troja, Pige, 15 år

Hey mit råd er at du eneren kan

– spørge om du må være med ( da jeg var mindre gjorde jeg dette var nemlig også lidt ensom da jeg var på din alder men jeg blev nød til at spørge hverdag og det er okay, nu kommer de og spørg mig du skal bare finde nogen gode venner i klassen så skal det nok gå (: )

– du kan sige det til din lærer eller forældre det kan være rigtig godt at snakke med din lærer eller en som kender klassen for så kan læren måske fortælle klassen det eller bare pigerne måske?

  • Gode råd🥰, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat