Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom i sommerferien

Jeg havde egentlig glædet mig til sommerferien

men alle mine veninder og venner er ude at bade og spise is

Ingen har inviteret mig med

og føler bare virkelig det bliver en dårlig sommerferie

Ved ikke hvad jeg skal gøre

fordi ville virkelig gerne ud og være sammen med nogle

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej du, jeg har selv oplevet noget a la det samme… Det er mega øv! Det jeg gjorde var selv at tage initiativ til at spørge vennerne om de havde lyst til at tage på stranden (uden at brokke sig over at man ikke har været inviteret med før) det gjorde at de næste gang spurgte om jeg også ville med når de lavede noget 🙂
Håber det hjælper, ellers er det faktisk også rigtig hyggeligt at bruge tid med familie da man ikke altid har så meget tid til hinanden i hverdagen <3
Jeg er sikker på du nok skal få en skøn sommer!

  • Sommersol, Pige, 18 år

Davs, du kan prøve selv at tage noget interaktiv og spørge nogen om de vil være sammen eller om de vil mødes.

Håber du får en fantastisk sommer.

Knus.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej!
Jeg føler faktisk det samme. Mine venner er ikke så søde, så jeg gider ikke være sammen med dem. Derfor laver jeg aftaler med mine andre veninder uden for skolen, selvom jeg kun har en. Jeg ser også alenetiden fra den lyse side, og gør alt det man normalt ikke gør med andre. Jeg nyder at spille videospil, danse, tegne, gå ture og skrive historier på Wattpad. Det er det jeg laver i sommerferien. Du kunne også lave aftaler med dine familiemedlemmer for eksempel dine bedsteforældre, moster, søskende eller kusiner. Siden du er 15 kan det jo måske være at du starter på en ungdomsuddannelse efter sommerferien. Kan det passe? Hvis det er rigtigt, så tænk på at du kommer til at slippe for dine “veninder.” Så har du noget at se frem til 😀
Jeg har dog ondt af dig og jeg kan godt forstå at du er ked af det, men husk at du ikke er alene og at alle storme er midlertidige❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat