Brev

Ensom i ny skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg kan godt relatere til at det er svært at finde venner når man er startet på en ny skole. Men jeg syntes du skal prøve at snakke med nogle forskellige, og med det mener jeg fx med køn. Du kan prøve at snakke med både piger og drenge? Så er der også en løsning der hedder: Prøv at inviter nogle piger/drenge du syntes ser søde, eller virker søde ud efter skole, og prøve at snakke med dem? (Enkeltvis hvis du er bange for at du bliver lukket ude af samtalen) Det er en gode måde at lære folk at kende på. Det kunne måske være du inviterede personen/ personerne hjem til dig selv, tog ud og shoppe, tog i biografen osv.
Mange gange held og lykke! 🙂

  • Cookie, 13 år

Hej med dig:-) jeg tænker på at du måske kan snakke med læren om at du føler dig ensom i klassen. Eller du kunne måske prøve at starte med at spørge om nogen af dem fra klassen ville være sammen i weekenden og så prøve at lære dem at kende mere privat? Måske er der nogen søde fra parellelklassen:)? Hmm jeg ved ikke om du kunne bruge mit svar til noget, men jeg håber ihvertfald at du får det bedrere i klassen:-) Hilsen mig:P

  • Anonymous, 13 år

Det ka altid være svært at være den “nye” men måske er det ikke dem fra din klasse som holder dig ude? Måske er det faktisk dig selv. Du kunne prøve og finde pigerne og se hvad de laver, og måske spørge om du må være med? Eller finde drengene og spille bold med dem eller hvad de nu laver? Så burde du komme med i fællesskabet igen. Håber du fik en idé om hvad du kunne gøre!

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat