Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Jeg tror lidt jeg har social angst

for jeg har mange tegn på det.

Jeg er meget ensom ovre i skolen

og min bedste veninde

laver hele tiden aftaler med en anden.

Jeg er også veninde med hende den anden

men jeg er aldrig

blevet inviteret til nogle aftaler eller noget.

Jeg er meget ensom.

Jeg er altid alene i skolen.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år.
Hvor er jeg ked af at høre, at du føler dig ensom.
Socialangst er en angst-diagnose, man kan få hvis man oplever angst ift. at være sammen med mange mennesker. Det kan eksempelvis være til fødselsdage, i skolen eller offentlige arrangementer. Jeg ved ikke om du oplever det?
Kendetegnene ved socialangst er at man oplever rødmen, hjertebanken, kvalme eller andre typiske angstbivirkninger, når man er eller skal være sammen med mennesker.

Udfra din beskrivelse lyder det som om at du føler dig ensom/bliver holdt udenfor. Jeg vil råde dig til at sige det til dine veninder eller forældre, hvis du føler dig udenfor. Det kan være de ikke har tænkt over det, men vil lave om på det når de ved det.
Jeg håber du finder ud af det, for der er ingen der skal føle sig ensomme.

  • Hjælperen, Pige, 20 år

Hej pige på 12 år

Jeg har prøvet noget som det du oplever nu, jeg følte at jeg var helt alene og at ingen ville være sammen med mig, men det går lidt bedre nu. Måske du kunne prøve at snakke med en lærer om det? Det kunne være det hjalp, jeg kan nemlig også huske engang i 4 eller 5 klasse måske, der var der meget drama mellem pigerne så lærerne arrangeret sådan et slags møde for alle pigerne i klassen 🙂 det kunne måske være at i kunne gøre det samme også kunne i få snakket og sådan 🙂

Håber det hjalp <3

  • Sunshine, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat