Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Jeg føler mig ret ensom.

Jeg er den eneste pige i min klasse,

og drengene har ligesom deres “klikker”,

de snakker kun til mig

hvis de har brug for hjælp til noget,

og i gruppe arbejde ignorere de mig eller lader mig om at klare opgaven.

Jeg prøver at være sammen med de andre piger,

men jeg er bange for at de begynder, at mobbe mig.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Det er også trist at du er den eneste pige i din klasse:( men bare prøv at snakke med de andre piger og ikke være bange for at de kommer til at mobbe dig. Måske har de ondt af dig? At du kun er en pige i din klasse? Og måske snak med din lære om at drengene ikke skal Ignorer dig når i er i grupper. Og du skal heller ikke bare lave hele opgaven!❤️Håber mine råd hjælper dig❤️

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej
Du er megaa sej du har skrevet herind og du så sej du kan snakke med pigerne. Frygten for at blive drillet er meget ubehagelig, men det er kun en tanke. Tænk hvis du fik de nye bedste veninder? Du har ikke så meget at tabe, og hvis de skulle mobbe så kan du altid snakke med dine lærere, men det tvivler jeg på de gør. Drengene i klassen skal bare i puberteten og så vil de elske at gå med en pige. Der er lang tid til kan det føles som, men tro det hel bliver godt <3
Held og lykke

  • Sweetgirl, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat