Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.

Jeg har selv følt mig enormt ensom til tider. Et godt tip er ikke at presse på. Du skal heller ikke forveksle venskaber, med det du ser på sociale medier eller film mm.

Venner skal du nok få. Prøv at være åben, snak med dem eller spørg om I ikke skal lavet noget efter skole. Jeg er sikker på du nok skal få venner. Men de kommer og går konstant. Det kender jeg selv.

Giv det tid. Jeg havde selv ikke mange venner tilbage i skolen. Men så begyndte jeg at lære mange nye mennesker ude fra min skole at kende. En fritidssport er også en god ide.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg synes du skal prøve at snakke med nogle klassekammerater. Det kan være at nogen af dem er søde? Jeg tænker også at du skal huske på at selvom at de har andre bedste venner, betyder det ikke at de ikke har plads til andre venner. (: Så husk på det.

Jeg kommer til at tænke på om du går til noget i din fritid? Måske kan du finde nogen der?

Hvis alt går galt så prøv at tage en snak med dine venner. Fortæl dem at du føler dig rigtig ensom. (: Det tror jeg at de ville sætte pris på at høre. Ærlighed er vigtig blandt venner.

Held og lykke med det

  • Maria, Pige, 18 år

Jeg synes du skal være åben, snakke med nogle om det, og være dig selv! Alle har enten følt eller kommer til at føle følelsen af at være alene eller ensom. Jeg har selv haft faser i mit liv som har været vildt hårde, fordi jeg har følt mig ensom. Nogle af de ting, der hjalp mig, var at åbne mig op for andre, turde at gå hen og spørge ind også selvom det kan være grænseoverskridende og måske virke som om de ikke er interesseret.
At skrive en dagbog er også en super god måde at komme ud med nogle svære følelser på. Du lærer dig selv bedre at kende og kommer ud med svære ting, som man normalt ikke har lyst til at dele med andre. Fritidsinteresser er også god en mulighed for at lære nye mennesker fra andre skoler på.
Og så vær dig selv. Du er helt god og perfekt som du er, og det skal folk nok finde ud af, så snart de lærer dig at kende.
Husk at det bare er en fase i dit liv og det hele nok skal ordne sig.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat