Brev

En latterlig usikkerhed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg kender godt det der med at føle, at man ikke tør eller kan snakke med fremmede. Det var engang også en rigtig stor usikkerhed for mig. Nu er det næsten ikke. Mit råd er, at starte stille op. Snak med folk en ad gangen. Udfordr dig selv!!

  • Anonym, Pige, 15 år

hej
jeg går ærligt selv og tænker meget på præcis de ting som du snakker om her, så her er en liste med ting som jeg tit tænker på når jeg prver at være mindre usikker helt generelt.

hvis du ikke mener at de burde bekymre sig om din mening om dem burde du helt klart ikke bekymre dig om deres mening om dig.
prøv at tænke på digselv, hvad tænker du selv når du møder nye mennesker?, hvad tror du at de sulv ville tænke hvis du mødte digselv?
du er et menneske ligesom alle andre. du fortjener hverken mere eller mindre end dine medmennesker og bør behandle dig selv med respekt. når du snakker lort om digselv snakker du jo egentlig bare lort om en random 14 årig dreng der på ingen måde fortjener det.
når du har en samtale med nogen eller møder nye mennesker skal du huske at de højst sansynligt har det på ca. samme måde som dig, isår hvis de er teenagers. de er højst sanlynligt mere optaget af hvad du mon tænker om dem end hvad de tænker om dig.
du får et meget langtrukkent liv hvis du konstant skal tænke på hvad andre tænker om dig, og du gør fremtidsdig en kæmpe tjeneste ved at overkomme nærvøsitenten.
hvis en person oprigtigt ikke kan lide dig og har dømt dig efter en samtale, så syntes jeg helt personligt at e r virkelig træls ug du burde aldrig spilde din tid på at prøve at tilfreds stille mennesker der nok aldrig ville kunne blive tilfrdse.

jeg ved ikke om de her ting på nogn måde kunne hjælpe dig, og måske var det bare mig der godt kunne lide at lave lister. held og lykke med det hele.

  • anonym, Pige, 12 år

Hej med dig.

Det er overhovedet ikke latterligt at du er usikker på din personlighed, det viser bare at du er blevet om hvem du er.

Og ligsom at du nok ikke dømmer folk du ikke kender, så kan du jo vende den om og tænke,at så tænker de nok heller ik at du er mærkelig på forhånd.

Det er vild fedt at være lidt skør og stikke lidt ud,det går vi alle på hver vores måde, jeg tror ikke at folk du ikke kender tænker lige så meget over det, så du behøver slet ikke at bekymre dig.

Angående din bedste ven, så venner kan godt have deres små pauser ubevidst, det betyder ikke nødvendigvis at i glider fra hinanden, hvis det kan være en trøst.

Selvfølgelig er det rart at have et par rigtige venner istedet for en, de mennesker er også der ude til dig, men det tager sin tid at nå helt tæt på, så du må være tålmodig, men du kan få det til at gå hurtigere ved at spørge ind til dem, så de så langsomt begynder at åbne sig op for dig.

Håber jeg var til hjælp
Kh

  • N#, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat