Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

den uinviterede

Hej.

Jeg har et problem.
Jeg føler selv jeg er godt inde i min vennekreds.
Men hvergang der er fest bliver jeg ikke inviteret,
og mine venner skal altid prøve ah skaffe mig med.

Fx her til aften er der en fest med en fra min klasse
jeg ikke vidste noget om.

Jeg er så træt af at være den der ligger herhjemme
mens mine venner er sammen.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

kære pige på 14

mit bedste råd er at du taler med en voksen. evt. din far, mor eller lære. du kunne også vise dem der ikke vil invitere dig, at du er en rigtig god ven, så vil de måske begynde at invitere dig noget mere:)

  • Anonym, Pige, 11 år

Kære pige
Du kunne evt. Snakke med din lære om det, eller du kunne træde frem når de andre holder fest og spørge hvad det er der gør du ikke må være med.💛 håber jeg kunne hjælpe!

  • Anonym, Pige, 11 år

Istedet for at snakke med lærere eller forældre så prøv at tage sagen i egen hånd. Måske tænker de andre ikke så meget over at det gør ondt på dig når du ikke bliver inviteret. Fortæl dem at du rigtig gerne også vil med eller tag selv initiativet til at holde evt. En fest eller en filmaften. Det kan være super svært at skulle fortælle så personlige ting men måske kan det hjælper de andre til bedre at forstå dig.
Jeg håber det bliver bedre <3

  • Angel, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat