Brev

corona gør mig sindsyg

hejsa jeg er en pige

jeg går i 5 klasse og er sygt træt af corona

jeg har altid været meget socialt menske

og savner at være sammen med nongen andre end bare min famiie

og de f venner jeg er sammen med

har i nongle gode råd til hvis man kedder sig

(hvad kan i lide at lave)

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa! Der er rigtig mange der har det svært her i corona tiden, jeg har det faktisk fint, jeg kan best lide og være alene og elsker det faktisk, men der er rigtig mange som i rigtig mange der har det samme problem som dig. Du skriver at du keder dig så jeg vil prøve at komme med nogle ideer, dog kan nogle af dem godt være anderledes da vi alle har forskellige ting vi godt kan lide at lave.

Spille et bratspil med den famile/ venner du ser, hvis du har nogle dyr så lær dem tricks, ring til en ven, Ryde op mens du snakker i telefon ( måske med dine bedste forældre ), finde nye ting til dit værelse ( hvis du har penge til det ), gå udenfor, lav en konkurrencen med din ven om hvem der kan gå længst, lær at strikke eller hækle, find et godt cumputer spil ( fx i Roblox kan du finde nogle famile spil, hvor du er i en famile og så kan du fx adoptere, få dyr osv ), hjælpe dine forældre ( så bliver de måske også glade for din hjælp ), læs en bog inde i stuen så du er sammen med din famile/søskende så bliver din lærer måske også glad.

Det var alt det jeg kunne komme i tanke om, håber hjælp!

Hilsen mig

  • Mig, Pige, 12 år

Jeg har det på samme måde.
Jeg spørg mine venner/vinder om de vil gå en tur eller spille et spil

  • “Sally”, Pige, 12 år

Hey!
Det er du bestemt ikke ene om. Du kunne spørge dine forældre om der var en ven eller to du måtte ses med (jeg kalder det en bubble, hvor det kun er den i boblen man må ses med). Du kunne fx. lave aftensmad med din familie eller bage en god kage med en ven (eller andet, som pandekager måske). Du kunne spørge om din ven måtte komme over om dagen når i har skole, så føles det mere sjovt og motiverende at gå i skole. Du kunne evt. bage en kage til en nabo, eller dine/en bedsteforældre. Du kunne spille et spil med en ven, gå en tur i den friske luft (måske med en kakao i hånden) eller købe lidt slik og se en god film eller bare snakke. Det er selvfølgelig rigtig ærgeligt det her med Corona, men det går jo over på et tidspunkt-Vi skal være stærke! held og lykke <33

m.v.h miiiiiig!!

  • Håber jeg er til hjælp!, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat