Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Brændte alle mine broer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig
Følelsen af at hade sig selv, for at være så irriterende, som du fortæller, kan være meget svær at være i.
Du føler måske, at du har fejlet? Måske ved du, at du har fejlet? – ALLE mennesker laver fejl, og det er så i orden. Man lærer af sine fejl, og finder ud af, hvad man skal gøre anderledes næste gang. Derfor skal du ikke slå dig selv i hovedet, hvergang du roder dig ud i noget dumt eller begår en fejl, for det gør vi alle skam engang imellem. Det er okay, at du ikke ville have hjælp, fordi du føler, at alt er din egen skyld det hele. Jeg kender selv følelsen, man ved, at man har fejlet, og synes måske, det er flovt. Det er mega øv, at have det sådan. Tanken om, hvad de andre mon tænker om en. Og ja, måske er det hele egentlig ens egen skyld, og måske er man faldet så dybt ned, at det kan være svært at rejse sig igen. Det hele ser sort ud nu og du føler, at du har brændt alle broer, men det bliver bedre! Tro mig. Det vigtigste er bare, at du får styr på dig selv. Lad vær med at tænke på alt det dårlige, selvom det er mega svært. Fokuser mere på, hvad du gerne ville opnå. Hvad ville være det bedste for dig lige nu? Måske ville du gerne have nogle tætte relationer? Flere venner? Et bedre selvværd? Tænk på det der skal til, for at det lykkedes. Mit bedste råd til dig ville være, at du skal stole noget mere på dig selv, lade det gode og glade komme frem og glem de andres meninger. I sidste ende er det kun dig det handler om. Det er dig der skal have det bedre. – håber du kunne bruge mit svar.

  • K, Pige, 15 år

Hotte fyr ! Kæmp videre – det ved jeg du kan! Du så stærk ❤️😘 – en ting jeg har lært at uanset hvor svært jeg har det , hvor meget jeg kæmper er jeg SÅ god som jeg er …. Og at jeg skal kæmpe videre! Hvis alt er svært så:

Skriv her :
Tæl til 10
Træk vejret
Lav noget hyggeligt – score en masse piger 😉

  • Sara, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat