Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Basically ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har også prøvet at man har nogle venner som invitere en til alt muligt, men at man ikke har overskuddet. Man er nød til en gang i mellem at sige ja til det, ellers begynder de at hænge ud uden dig. De vil sikkert mega gerne være venner med dig og have at du kommer. Men det har de vænnet sig til at du ikke gør, og så er de sammen uden dig.
Ven A kan sikkert også mærke at du melder dig ud og har derfor ikke nogle at være sammen med, så ven A er begyndt at være sammen med ven B. Og sørg for at du ikke mister ven C.

Så mæld dig mere i i fælleskaberne, ikke altid, men engang
I mellem.

Håber at det gav mening. 🌸

  • 🍄, Pige, 12 år

Jeg er ked af at sige det, men nu siger jeg det altså bare ligeud: så er det stort set din egen skyld. Sorry, men jeg er meget kontant og direkte. Ved godt man ikke har overskuddet (er selv alene næsten altid) men hvis man ikke selv byder ind stopper folk også med at ville. Vis du vil, men du behøver ikke alle gangene, bare størstedelen. Smil og prøv dog at blive venner med b hvis hun ikke har gjordt dig noget. Desuden kan du jo også blive venner med c. Jeg har 2 gode veninder. Den ene har jeg stort set ikke snakket med i år, men jeg ved jo at vi stadig har hinanden. Den anden går i årgangen over (så det bliver lidt problematisk når hun går ud) men vi er jo stadig venner selvom vi ikke kun er sammen.

  • M, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat