Brev

Bange for tillid

Hej, er en pige på 15 år.

 

Har altid haft svært ved at have tillid til nogle, men her for et år siden ca. begyndte at få tillid til folk og stole på andre.

Det resulterede i at f.eks mine lærer begyndte at fortælle alle om hvordan jeg havde det. De piger jeg troede var mine veninder valgte at udstille mig osv.

 

I dag går jeg startet på en efterskole, men har det virkelig svært med at jeg skal snakke med lærerne om hvis jeg har et problem. Har det også svært ved at hele tiden skulle være sammen med nogle og komme til at knytte mig til de forkerte.

Har allerede været udsat for at en jeg troede var min “veninde” valgte at svine mig til og fortælle de ting jeg havde sagt til hende, til alle andre…

 

Håber i har nogle råd til hvordan man bedst muligt kan opbygge tilliden til andre…
Hilsen en pige på 15

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, at vide hvem man kan stole på er virkelig svært, og jeg har også selv svært ved det.
Hvis du har fortalt personlige ting til din lærer og de har fortalt der videre, burde du sige det til dine forældre, fordi alle lærere har tavshedspligt, hvilket vil sige at de ikke må fortælle alle ens personlige oplysninger videre, med mindre de er alvorlige.

At vælge de ‘rigtige’ venner er en af de sværeste opgaver man kan få, og man vil altid måde folk som man ikke kan stole på. Men det handler om at tage chancer.

Hvis du stadig føler at du ikke kan have tillid til nogen, så burde du snakke med dine forældre om det.

  • H2O2, Dreng, 15 år

Heiiii.. Min storesøs.. Har det på samme måde! Og du skal bare sige det som det er! Dine lærer har da sikkert også haft det sådan ellers så sig det til dine forældre. De kan nok hjælpe. Og venner! Min storesøster har haft det på samme måde det eneste du skal gøre er at glemme dem! Og start til fx fodbold.. Ahhah du går jo i efterskole.. Ah i see it ..men SIG det til en lærer. at de har gjord det osv.. De kan sikkert hjælpe dig.. Med at finde nogen nye friiiendss! BARE VÆR DIG SELV

  • hjælperdigmedhjertet, 15 år

Det kan være svært at tolke hvem man kan stole på, og hvem man skal holde oplysninger langt væk fra. Har selv prøvet noget lignende. Mine erfaringer er, at du ikke skal tro, at bare fordi at de fortæller dig hemmeligheder, betyder det ikke, at de vil holde på dine. Prøv dig frem. Det hele skal jo nok gå 🙂

  • Kartoffel, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat