Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alene eller ikke alene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, kan godt se dit problem. Hvis dine to veninder prøver at trække dig væk fra fælleskabet, så kunne du måske tale med dem. Du kan fortælle dem hvordan du føler.
Men hvis det ikke virker kunne du måske til en af festerne prøve, at tale med nogen nye mennesker, og prøve at blive venner med dem.

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg kender godt det at man føler sig ensom. Man føler sig oftest ensom hvis man har nogen problemer fx. med vennerne, veninderne, man ikke for nok opmærksomhed, eller noget andet. Jeg tror lidt at det der gør du føler dig ensom er fordi, at du gør noget du ikke rigtigt har lyst til. Du har lyst til at være med i fællesskabet, og i den sport bliver du sådan ignoreret.

Så hvad kan du gøre!?

Det du kan gøre et at snakke med en din klasselærer, måske være sammen med nogen af drengen i din klasse og til sport. (Hvis der er nogen.) Det kan faktisk være rigtig dejligt at snakke med en fra modsatte køm om sine problemer, eller bare være sammen. Jeg har en rigtig god pigeven, og vi kan snakke om alt fra himmel til jord. Hun er julbet mig rigtig meget, og måske kunne en dreng hjælpe dig.

Håber du får det bedre, og du kunne bruge mit svar til noget

  • Den søde☺️, Dreng, 13 år

Hej pige på 14. Jeg har også følt mig ensom da jeg var mindre. Jeg synes helt klart du skal prøve at snakke med dem der trækker dig ud af fællesskabet og sige at du faktisk godt vil lave noget med de andre men også lave noget med de 2 andre. Og måske også prøve at snakke med din holdtræner og spørge om i ikke kan gøre sådan så man lære hinanden bedre at kende det tror jeg vil hjælpe lidt. Du kan også snakke med din lære som du bedst kan lide og sige hvordan du har det når dine veninder trækker dig ud af fællesskabet. Jeg håber du kan bruge det:)
Hilsen mig:)

  • Emma, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat