Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Hej

jeg er lidt trist fortiden

fordi jeg føler mig alene og usynlig.

Jeg har nogen jeg snakker med tit

men ellers føler jeg

at alle er ligeglade

det er især blevet svært

efter jeg lige er flyttet skole,

selvom folk fra min gamle klasse

også er på skolen.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

At lave venner er en kunst, men hvor der vilje er der vej! Det altid svært at lave nye venner især, hvis man er i nye omgivelser. Det svært at give råd når jeg ikke ved præcist hvordan og hvorledes, men prøv ikke a tvinge dig selv til at skaffe venner, men i stedet arbejd på dig selv. Løb en tur, spis sundt. Elsk dig selv før du elsker andre. Prøv at gå i 30 dage og kun have positive tanker om dig selv.

  • Barbaren, Ronal, Dreng, 16 år

Hej pige på 13 år. Jeg kender godt det der med at føle sig udenfor siden at jeg for et års tid siden blev mobbet så jeg gad ikke at være sammen med så mange. Altså det jeg gjorde var at snakke med min mor og så snakkede vi med lærerne om det. Jeg fik også skrevet til en pige gruppe kun for pigerne i klassen at jeg tit følte mig udenfor og følte at jeg var lidt ensom og det hjalp lidt. Jeg føler mig stadig lidt udenfor men jeg har lært at hvis jeg gør det skal jeg enten finde en voksen eller måske prøve at være sammen med nogen jeg ikke normalt er sammen med. Jeg håber at dette kunne hjælpe. Held og Lykke.❤️

  • Pige på 12, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat