Brev

alene

er en pige på 11 år og føler mig meget ensom i min klasse.

føler lidt jeg ikke er en del af min klasse som jeg var engang.

sidder næsten hver dag og bare tjekker snaps

om min klasse der er sammen

og bliver aldrig spurgt om jeg vil være med.

nogen der ved hvad jeg kan gøre for at blive en del af min klasse igen?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Måske kunne du fortælle din mor eller lærer det. Jeg har selv prøvet at ignorere sådan noget og det havde ikke nogen god effekt.

  • Anonym, 13 år

Hey
Jeg ved godt det kan være svært at gå hen og være med i en samtale, men ærlig talt folk tænker ikke over at de holder dig udenfor. Nogen gange overtænker man bare tingene, og du skal 100 % bare tage chancen og går hen og være med i samtalerne i din klasse. Tit er det ikke fordi at folk decideret holder en udenfor, men det er ren faktisk bare er fordi at de selv er bange for ikke at være med i fællesskabet. Jeg er selv 20 år nu, og kan selv huske da jeg gik i folkeskole og jeg vil 100 % ikke sige til folk de ikke måtte være med i samtalen eller sige de skulle gå. Mit råd er at gå hen og være med i samtaler og du skal ikke blive slået ud af at det ikke lige i går første gang blive ved hver dag på at sidde sammen med dem fra din klasse og lytte og komme med kommentarer til hvad de snakker.
PS. Vær åben sindet og smilende og giv ikke op💗💗💗

  • Jasmin, Pige, 20 år

hej
vi synes at du skal sige det til din lærer, at du ingen venner har, som så kan sige det ud i klassen. vi håber det kan hjælpe.
Hilsen 2.klasse

  • 2.klasse, 9 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat