Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alene

er en pige på 11 år og føler mig meget ensom i min klasse.

føler lidt jeg ikke er en del af min klasse som jeg var engang.

sidder næsten hver dag og bare tjekker snaps

om min klasse der er sammen

og bliver aldrig spurgt om jeg vil være med.

nogen der ved hvad jeg kan gøre for at blive en del af min klasse igen?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Måske kunne du fortælle din mor eller lærer det. Jeg har selv prøvet at ignorere sådan noget og det havde ikke nogen god effekt.

  • Anonym, 13 år

Hey
Jeg ved godt det kan være svært at gå hen og være med i en samtale, men ærlig talt folk tænker ikke over at de holder dig udenfor. Nogen gange overtænker man bare tingene, og du skal 100 % bare tage chancen og går hen og være med i samtalerne i din klasse. Tit er det ikke fordi at folk decideret holder en udenfor, men det er ren faktisk bare er fordi at de selv er bange for ikke at være med i fællesskabet. Jeg er selv 20 år nu, og kan selv huske da jeg gik i folkeskole og jeg vil 100 % ikke sige til folk de ikke måtte være med i samtalen eller sige de skulle gå. Mit råd er at gå hen og være med i samtaler og du skal ikke blive slået ud af at det ikke lige i går første gang blive ved hver dag på at sidde sammen med dem fra din klasse og lytte og komme med kommentarer til hvad de snakker.
PS. Vær åben sindet og smilende og giv ikke op💗💗💗

  • Jasmin, Pige, 20 år

hej
vi synes at du skal sige det til din lærer, at du ingen venner har, som så kan sige det ud i klassen. vi håber det kan hjælpe.
Hilsen 2.klasse

  • 2.klasse, 9 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat