Brev

16 år, ingen venner

Hejsa.

Jeg er en dreng på 16 år og jeg føler mig meget ofte ensom.

Jeg kender ikke rigtigt nogle i min by, kun dem jeg gik i klasse med sidste år, men jeg snakker kun med 2 derfra.
Det vil sige jeg har ingen at bruge mine ferier og weekender med og derfor heller aldrig bliver inviteret til fester.

Jeg går nu på efterskole og har der lært mange nye at kende, men de bor allesammen ret langt fra mig og derfor er det svært at ses med dem i weekenderne.

Det ender derfor altid med at jeg sidder hjemme alene både fredag og lørdag mens alle fra efterskolen er til fest hver weekend. der får jeg altid den her nederen og irriterende følelse af at være ensom.

Det er ikke sådan at jeg er grim eller dårlig til at snakke med folk, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal få lært nye at kende i min by.

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg står selv i den situation. Føler mig også glemt og erstattet med dem fra sin gamle klasse. Går igså på efterskole og har heller ikke rigtig nogen at føle mig trygge hos. Jeg tilbringer igså mine weekender hjemme på værelset mens ens venner eller dem fra min efterskole er til fester. Mit bedste råd er at skrive så meget med muligt dem du nu har, og høre om i måske skal mødes. Selvom det kan være så svært
at tage sig sammen til. Men derfra må man arbejde sig hen imod at holde fast i de få man så har.

  • Anonym, Pige, 16 år

Tak for svar.
Det er ikke fordi jeg ikke har det godt med dem på efterskolen på nogen måde eller ikke har mange på f.eks. snap. – Det har jeg!
Det er mere i weekender hvor jeg ikke rigtigt har nogle sådan at lave noget med i weekenderne. Jeg har bare ingen ide om hvordan jeg skal lære nogle i min by at kende.

  • Dreng på 16, Dreng, 16 år

hej
du kunne måske starte til sport? og lærer nye kendskaber at kende med andre som måske har samme interesser som dig 🙂

  • 3 piger, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat