Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil gerne gå på en anden efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Jeg synes bestemt at du skal tage en snak med dine forældre igen. Hvis ikke du ikke synes at du kan få dem til at lytte i første omgang, prøv igen, for det er på ingen måde fedt at være på efterskole hvis du ikke bryder dig om linjerne/valgfagene der. Jeg synes at du skal bruge alle midler for at komme på den efterskole du gerne vil være på. Alt andet vil være spild.

Håber du kommer afsted på den rigtige!
Held og lykke!

  • F-pigen, Pige, 14 år

Prøv at sig noget i den her stil til dine forældre
“jeg ved godt at i syntes jeg skal starte på den her efterskole som jeg er skrevet op på, men jeg gik i 6 klasse den gang da vi skrev mig op, og jeg har ændret mig så meget siden. Og jeg vil så gerne på efterskole, men den jeg er skrevet på er bare ikke noget for mig, og jeg syntes det ville være fuldkommen dumt at betale så mange penge på en efterskole som jeg vil gå på, og jeg har fundet en anden som virker så perfekt”

Held og lykke❤️

  • Alma, Pige, 14 år

Hav dine argumenter i orden for, hvorfor det er, at du godt kunne tænke dig at skifte efterskole. Hvis du har mod på det, så kontakt efterskolen og vær lidt på forkant, i forhold til din mor. Hør efterskolen om de rent faktisk har plads til dig?
Hvis det kommer til stykket at den anden efterksole ikke har plads til dig, så må du enten bide det i dig, at du tidligere har taget et vlag om, hvad du skulle – ellers er et alternativ at du bare kan trække i land med den første efterskole og lave noget andet fedt.

  • M. Anine, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat