Brev

Svært ved at falde til på min efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Nu er jeg ikke selv på efterskole, men jeg vil prøve at hjælpe. Det er meget normalt at have høje forventninger til noget, specielt hvis du høre godt omkring det fra andre. Nu har du ikke været der i lang tid og derfor synes du skal give det noget tid, og tal med dine forældre hvordan det går. Personligt har jeg venner der både elsker deres efterskoleophold og har endda bedt mig om at overveje det, mens andre har sagt at det var ikke noget får dem og tog på en højskole i stedet. Såååå, prøv lige at være der et par uger, måske måneders, tid og så tag den med dine forældre derfra hvis det ikke er noget for dig. Men husk at tænke grundigt over det.
Håber jeg kunne hjælpe??
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej nu går jeg jo ikke selv på efterskole og har aldrig prøvet det før, men tænker at du også selv må gøre noget ved det. Du kunne måske sætte dig hen i en gruppe med pigerne eller begynde med at følge dem på insta ( hvis du ikke allerede gør det) og måske skrive fx ” mega nice outfit😍” eller hvad man nu skriver jeg er ikke så gammel som dig så ved ik hvad i “ældre” skriver (; men prøv og meld dig lidt ind så tror jeg det går ❤️

Men hvis det går dårligt i en længere periode skal du nok droppe ud eller snakke med en lærer

  • Du skal nok klare den, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat