Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg tage på efterskole nu???

Hejsa jeg hedder S

Jeg går i 9. klasse lige nu og jeg gider bare ikke mere, jeg er så bange for de prøver der kommer og for alle forberedelserne vi kommer til at have i løbet af året (jeg har angst for prøver).

Oven i det kan jeg ikke længere lide mine veninder og har egentligt ikke løst til at snakke med dem. Der er kun min bedste veninde jeg stadig kan lide, men hun er populær (det er jeg ikke) så hun har altid en masse andre at snakke med. Jeg snakker tit med hende når jeg kommer hjem, men i skolen er hun sammen med andre og så bliver jeg på en måde nødt til at være sammen med de piger jeg ikke længere kan lide.

Jeg bliver rigtig ofte i dårligt humør af at være sammen med dem, fordi at jeg føler jeg bliver lavet grin af og at de ser ned på mig, altså de bliver ved med at finde på måder at putte nedgørende ting ind i samtaler vi har sammen, så jeg vil egentligt bare gerne væk fra dem.

Jeg har aldrig rigtig været en der har været interesseret i drenge, men jeg er begyndt at blive det lidt mere nu. Min gode veninde (den populære) er rigtig god til det med drenge og man kan vel godt sige at jeg ser lidt op til hende på den måde. Jeg ville ønske at jeg kunne finde ud af det med drenge som hun kan, og have flirts, være udadvendt osv. men jeg føler samtidigt at jeg sidder fast i den person jeg er blevet i skolen (jeg føler ikke rigtigt at jeg er som jeg opfører mig, men at jeg på en måde bliver nødt til at være det og ikke kan komme ud af det).

På efterskolernes dag, besøgte jeg den efterskole jeg skal på, og det fik mig til at glæde mig så utroligt meget at det er helt vildt. Før i tiden har jeg følt lidt at der ikke var nogen lys for enden af tunnelen for mig, men da jeg var på efterskolen så fantaserede jeg om hvem jeg kunne blive og hvor fedt jeg vil få det på den.
Nu hvor det er noget tid siden jeg besøgte efterskolen så er jeg begyndt at tænke om jeg burde tage afsted nu… midt inde på året.

Det ville være så fedt, jeg ville kunne starte forfra og faktisk begynde at kunne lide at gå i skole og måske gøre de ting som jeg nævnte tidligere (være en ny mig og prøve at flirte med drenge), men alligevel føler jeg også at det vil føles underligt at tage væk fra den skole jeg går på nu. Jeg ville ikke afslutte skoleåret ordenligt hvis jeg gør det – jeg tror det ville føles underligt.

Hvis jeg tog afsted så ville jeg også være nødt til at have prøver på den efterskole og det ville være helt vildt, nærmest frygtindgydende for mig. Jeg ville også være nød til at komme væk fra min bedste veninde.. det ville være helt vildt hårdt, måske endda det sværeste ved det hvis jeg tog afsted. Men jeg tror også på en måde at hun er lidt et “safety blanket” for mig som jeg skal prøve at overleve uden.

Jeg kan se så mange positive ting ved at tage afsted nu, men samtidigt se så mange negative ting. Jeg ved virklig ikke hvad jeg skal gøre. Burde jeg bare vente og så glæde mig helt vildt til skoleåret slutter?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

hey. Jeg synes det lyder som om du virkelig skal genoverveje hvem du er veninder med, men det er ikke det du skal have råd til, siger det bare.

Jeg tog på efterskole i 10. klasse, og det er den bedste beslutning jeg længe har taget. Jeg synes det lyder som om det er bedst at blive og afslutte 9.klasse i forhold til eksamener osv. Så jeg ville sige du skal holde ud lidt endnu. Men du skal helt sikkert på efterskole i 10. klasse. Du kan som du siger, vælge hvem du nu vil være og viske tavlen ren. Det gjorde jeg helt sikkert!
Håber du vælger det bedste for dig selv:)

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej synes selvfølgelig det er helt op til dig, men synes også du skal gøre det! Det kan være du kunne snakke med læreren om det! Men livet er for kort til at holde sig tilbage, så gør hvad du vil! Men på den anden side er du jo snart færdig med 9ene, så du kunne også vente lidt. Og til prøver: træk vejret, det skal nok gå!

  • Pip, Pige, 14 år

Hejsa
Du lyder lidt ligesom mig. Jeg heller ikke lige frem glad for min veninde gruppe og holder mig så meget væk som muligt når jeg ikke er i skole. Noget jeg gør er at tale med mine bedste veninder i skole tiden selv om de kommer fra en anden skole. Hvis jeg var dig vil jeg gøre det nu eller skifte skole. Jeg ved godt det er sendt at skifte skole, men hvis du ikke er glad for hvor du er nu er det nok bedst. Jeg skal desværre ikke på efterskole, men måske USA når jeg går ud af niende. Jeg håber at kunne skifte skole snart. Gerne til en ny by. Fordi der hvor jeg bor. Kender alle hinanden. Jeg er måske et år yngre end dig, men kender flere der har haft det som dig. Hvis det var mig der stod i din situation ville jeg: skifte skole, færdig gøre niende og så tage på efter skole. Men det er dit valg alene om hvad du gør.

Håber mit tip vil hjælpe. Mvh Mig

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat