Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg tage på efterskole nu???

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hey. Jeg synes det lyder som om du virkelig skal genoverveje hvem du er veninder med, men det er ikke det du skal have råd til, siger det bare.

Jeg tog på efterskole i 10. klasse, og det er den bedste beslutning jeg længe har taget. Jeg synes det lyder som om det er bedst at blive og afslutte 9.klasse i forhold til eksamener osv. Så jeg ville sige du skal holde ud lidt endnu. Men du skal helt sikkert på efterskole i 10. klasse. Du kan som du siger, vælge hvem du nu vil være og viske tavlen ren. Det gjorde jeg helt sikkert!
Håber du vælger det bedste for dig selv:)

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej synes selvfølgelig det er helt op til dig, men synes også du skal gøre det! Det kan være du kunne snakke med læreren om det! Men livet er for kort til at holde sig tilbage, så gør hvad du vil! Men på den anden side er du jo snart færdig med 9ene, så du kunne også vente lidt. Og til prøver: træk vejret, det skal nok gå!

  • Pip, Pige, 14 år

Hejsa
Du lyder lidt ligesom mig. Jeg heller ikke lige frem glad for min veninde gruppe og holder mig så meget væk som muligt når jeg ikke er i skole. Noget jeg gør er at tale med mine bedste veninder i skole tiden selv om de kommer fra en anden skole. Hvis jeg var dig vil jeg gøre det nu eller skifte skole. Jeg ved godt det er sendt at skifte skole, men hvis du ikke er glad for hvor du er nu er det nok bedst. Jeg skal desværre ikke på efterskole, men måske USA når jeg går ud af niende. Jeg håber at kunne skifte skole snart. Gerne til en ny by. Fordi der hvor jeg bor. Kender alle hinanden. Jeg er måske et år yngre end dig, men kender flere der har haft det som dig. Hvis det var mig der stod i din situation ville jeg: skifte skole, færdig gøre niende og så tage på efter skole. Men det er dit valg alene om hvad du gør.

Håber mit tip vil hjælpe. Mvh Mig

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat