Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er bange for efterskole

Jeg er bange for at starte på efterskole,

da jeg ikke er en social person(overhovedet ikke).

Udover 4 venner i skolen, har jeg ikke rigtig nogle udover det.

Jeg vil godt gå på efterskole,

da jeg har hørt mange gode ting om det,

men jeg er bange for ikke at få nogle venner

og jeg er bange for ikke at passe ind.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig
Jeg kan sagtens forstå dine bekymringer! Jeg har selv lige gået på efterskole i 10. Klasse her i et år- hvilket har været det bedste år for mig i mit liv.

Jeg blev selv i folkeskolen (i 9. klasse) mobbet meget, så jeg var også virkelig bange for at jeg ikke vil få nogen venner på efterskolen, eller at det ville ende ligesådan som det gjorde i folkeskolen, men det gjorde det heldigvis ikke. Jeg vil mene at efterskole er SÅ meget anderledes end i folkeskolen, fordi du bor sammen med en masse andre unge mennesker og dermed bliver i også meget tætte end i folkeskolen (efter mine oplevelser). Og man udvikler sig så meget på et efterskole ophold, jeg har ikke et split sekund fortrudt at jeg valgte at tage på efterskole, selvom det til tider kan være hårdt – også med den bagage jeg selv har haft med, altså fra tidligere skole. Og hvis der er noget, så kan du altid finde en lærer at snakke med evt. din kontaktlære eller kontaktperson eller hvad det hedder på din kommende efterskole. husk at hver dig selv – ja det er meget nemt for mig at sige, det ved jeg <3 Men det er virkelig vigtig at du viser dit sande jeg fra start af, så kommer man længst.

Jeg håber mine oplevelser og "råd" har hjulpet, og jeg undskylder meget hvis det er lidt rodet skrevet eller ikke giver så meget mening hehe. Men når det så er sagt, håber jeg så at du får et helt fantastisk år på din kommende efterskole. og jeg ønsker dig det Aller bedste fremover!

  • Anonym, Pige, 17 år

Hey smukke. For det første er der mange små gruppe på et efterskole som der også er på en folkeskole så du skal nok finde et sted at passe ind. Nu går jeg jo selv på efterskole og jeg var overhovedet heller ik social i starten men det kommer stille og roligt. Fordi du ik er så social ved jeg godt det kan være svært for dig men prøv at have små samtaler med folk så du får snakket med nogen forskelige på skolen så skal de nok svare dig og føle du har dem i starten af skoleåret hvis ik hele skoleåret.

  • Jeg er her for dig, 16 år

Hey søde
jeg forstår 100% din bekymring om at starte på efterskole når man ikke er en social person det er du ikke den eneste som bekymrer sig om. jeg har selv gået på efterskole i to år og da jeg startet var jeg ret introvert og genert anlagt men det er jeg ikke på samme måde længere. Når man starter på efterskole er det jo for de fleste en masse nye mennesker og måske kender man ikke en eneste det gjorde jeg ikke nogen er meget åbne og ekstroverte og nogen er mere generte og introverte. de fleste efterskoler starter ud med nogen intro uger hvor man laver en masse på kryds og tværs med de andre på efterskolen så man næsten ikke kan udgå at komme til at snakke med nogen hvis su skal starte på efterskole kan jeg næsten love dig at du fir mere end 4 venner på efterskolen men lad mig give dig et par gode råd som virket for mig når jeg skulle finde venner
først og fremmest vær dig selv 100% fra day 1 det bliver hårdt hvis du skal spille en rolle hele året fordi du har prøvet at være en anden de første dage
2 husk ingen kender dig så hvis du vil ender på noget du har været før så er det muligt hvis du har det sådan nu vil jeg være social så prøv det ingen vil synes det er mærkeligt de kender dig ikke og bed ikke at du måske ikke plejer at være det
3 snak med nogen du kommer til at tilbringe meget tid med på skolen roomies, dem du skal have fag sammen med osv.
4 tænk over nogen spørgsmål du kan stille for at få en samtale igang her er nogen idéer “ har du nogen søskende” “hvorfor valgte du at tage på efterskole” “ hvilke linjefag skal du have” “ har du nogen kæledyr” det er en rigtig god måde at åbne en samtale på med et spørgsmål det var det i vært tilfælde for mig efterskole er super fedt synes de fleste men det er også hårdt især de første uger men hvis man kan holde ud så bliver det ofte det bedste pr man har haft

  • H, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat