Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

social angst eller nomalt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Man kan ikke bare sige man har social angst uden at have blivet diagnosticeret med det

Jeg tror det er nervøsitet

Det er mange som har det når de skal starte på efterskole

Desuden kan man ikke have både add og adhd❤️

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej, med dig❤️

Jeg har både Social angst og ADD. Jeg har selv gået på rigtig mange skoler, og haft rigtig svært ved det hele. Men jeg kan bare fortælle dig, at det vigtigste du kan gøre det er at huske og trække dig, når du får brug for det, og få snakket med en af lærene om det.
Hvis du nu for eksemepel bare starter lige så stille, med at blive gode venner med en person, og blive rigtig tæt med den person, udvider du lige så stille din horisont, for at snakke med flere. Det var eksempel hvis det jeg gjorde, og så når man så får snakket med den ene person, kommer man lige så stille også hen og snakker med de andre, da man føler sig tryg ved en, kommer det lige så stille automatisk, at man også kan snakke med de andre.
Jeg er også en af de stille personer, som helst ikke vil sige noget forkert, men lige så snart man er blevet tryg ved en person, begynder man lige så stille også at vise den rigtige jeg, til den ene person, og på den måde kommer de andre piger og drenge, også hen og snakker med en, fordi de kan se ens rigtige jeg. Og så kan man lige så stille begynde at snakke med andre.
Jeg håber det gav bare lidt mening for dig, og at det lykkedes, at få et godt efterskole år.
Jeg havde i hvert fald for dig at du får det bedste efterskole år, selvom jeg selv frygtede det rigtige meget i starten, så vil jeg aldrig i hele mit liv fortryde at jeg tog afsted, og håber også det ender sådan for dig❤️

  • anonym, Pige, 17 år

Hej med dig!
Jeg er 18 år og skal starte i 2.g efter sommerferien. I 1.g var jeg en meget stille type og jeg havde meget svært ved at få venner i min klasse og sådan. Jeg har fået at vide af mine forældre, at det godt kan skyldes min ADD. Jeg tror ikke nødvendigvis du har social angst, for det er naturligt at være socialt akavet eller nervøs overfor fremmede. Det tror jeg vi alle kender lige meget hvor ekstroverte vi er. Det er normalt at være ligesom dig. Det er i hvert i fald så normalt at du er nøjagtig ligesom mig☺️ Det er ikke ens betydning med at du ikke skal have hjælp til det. Du er ikke alene. Alt i alt, tror jeg ikke du har angst. Du skal bare tage det helt roligt og måske prøve dig frem med noget ADD medicin.
Knus mig❤️

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat