Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke overskue efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig,
Jeg har haft en situation, der minder ufattelig meget om din. Jeg var på efterskole i 10. klasse i 14/15, og året startede egentlig meget godt ud, men pludselig skete der en masse ting, som gjorde, at jeg altid var helt alene (uden jeg havde gjort en flue fortræd – og jeg forstod det simpelthen ikke). Jeg isolerede mig selv rigtig meget og blev ofte på værelset. De eneste tidspunkter jeg nærmest var ude, var til undervisning og mad. For at klare mig igennem snakkede jeg tit med mine veninder hjemmefra, så film, tegnede eller lavede andet for mig selv. Snakkede heldigvis godt med min roomie, men hendes venner og hende havde et helt særligt bånd, så der var jeg ikke rigtigt med. Jeg havde samme holdning som dine forældre og dig – jeg VILLE klare mig igennem, især pga eksaminer osv, men synes det var en meget hård kamp til sidst! Dog klarede jeg det! Men hey, prøv at forkæl dig selv lidt og sig, at det er okay at være alene på værelset nogle gange! Jeg forkælede ofte mig selv med lidt snacks (ikke overdrevet mange, don’t worry). Begyndte at fokusere på at jagte gode karakterer og sige til mig selv, at jeg kun var der pga det faglige til sidst – og det hjalp. Udover det andet lavede jeg altid lektier eller afleveringer. Jeg endte med et rigtig godt snit, fordi jeg besluttede mig for, at hvis jeg ikke kunne få noget ud af det sociale, ville jeg altså have noget ud af det faglige i det mindste, så mit år ikke var spild af tid.

Håber du finder ud af, hvordan netop DU skal gennemføre det, og så ønsker jeg dig alt held og lykke med det – you can do it!!!

Mange knus og positive tanker herfra 🙂

  • Anonym, Pige, 20 år

hej.

jeg syntes du skal sige til dig selv at du kan klare det. kan godt forstå dig, nu når der kun er et måned tilbage og du ikke har overskud til det er det måske fordi så ved du at nu er det snart over og det ensomme live også.

der står ikke i dit brev om du har nogle venner men der står du har prøvet at snakke med en pige om det men det hjalp ikke. syntes hvis du har nogle venner skal du snakke med dem om det eller med den om det. prøv at få nogle venner eller bare en du føler dig tryk ved snake med den person om det. og lad os håbe det hjælper.

efterskole er ligesom 10 klasser der er mange eksemer og det bliver svære. prøv at snake med en lære/ven/venner du føler dig tryk ved måske kan de hjælpe?

tag nogle dybe vær trakninger og sig til dig selv jeg kan godt gøre det her jeg har styr på det her shit!

håber du finder ud af hvordan du kan gennemføre det. held og lykke her fra!! 🙂

  • Klara :), Pige, 12 år

Jeg kan godt forstå dig at du ikke gider efterskole det er også svært at være væk fra sine familie

  • Hej, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat