Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste på efterskole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey!
Jeg kan virkelig godt forstå dine overvejelser. Jeg går selv på efterskole nu og der var nogen, som havde/har en kæreste derhjemme. Der er dog mange af de par, som er slået op nu, fordi det er svært at have den form for langdistanceforhold – der sker også en masse i jeres begges liv. Dog synes jeg ikke, at du skal slå op med ham på forhånd. De andre fra din efterskole kommer ikke til at se dig som mere kedelig, bare fordi du har en kæreste. De synes sikkert bare, at det er mega fedt, at du holder fast i det forhold! Jeg har i hvert fald masser af veninder på efterskolen, som jeg begyndte at snakke med, da de havde en kæreste derhjemme, og det gjorde absolut ingen forskel. Tror du vil fortryde, hvis du slår op med ham, bare fordi du er bange for andres tanker om dig. Så bliv sammen med ham, hvis du er glad for det i har, og hvis det bliver for hårdt eller svært må i tage den derfra. Og virkelig husk – lad vær med at tag hjem i hver weekend. Det kommer til gengæld til at ødelægge din efterskoleoplevelse. Det er i weekenderne, at jeg har fået mange af mine tætteste venner, fordi man er sammen på en helt anden måde.
Du skal nok få et skønt og dejligt år – med eller uden en kæreste.
Mange knus og tanker fra mig

  • Lara, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat