Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil hjem fra efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 16 år

Jeg kan godt forstå at du synes det er ærgeligt, At du har det sådan som du har det og at din forældre har betalt osv..
men du kunne måske prøve at snakke med en af din lærer over på skolen og høre på hvad de har sige måske har lidt godt råd til dig, ellers kan du prøve en dag at fortælle din roomies og bare komme ud med det og sige til dem hvordan du har det det kunne jo være en ide det kunne være det ville ændre sig efter du sagde det?
Håber det hjalp
Håber du finder ud af hvad der er bedst for dig 🙂

  • Pigen der ville hjælpe, Pige, 14 år

Hej
Du lyder som en virkelig skøn pige, som med garanti vil få et uforglemmeligt efterskoleophold. Jeg gik på efterskole i 10. klasse sidste år, og hold fast hvor havde jeg også det svært i de første to-tre uger. Jeg følte at alle andre havde fundet nogle besties og at jeg bare sådan havde snakket med folk hist og pist. Men jeg holdt ud selvom det var mega svært i starten, og tro mig – det blev bedre! Når man er introvert og måske har lidt sværere ved bare at blive tætte med folk i større forsamlinger med det samme kræver det noget tid. Men jeg endte med at få et super fedt år med en masse skønne oplevelser samt erfaringer og venskaber for livet. Jeg har udviklet mig på mange måder og er blevet mere sikker på mig selv, mine meninger og ikke tænke så meget over hvad andre tænker. Det sjove er at når man kommer længere hen på året siger næsten ALLE at de havde det svært og hårdt i begyndelsen. Folk tør bare ikke sige det nu, da de ikke vil blive stemplet som “kedelig” eller “taber”, men tro mig de andre har de samme tanker som dig. Nogle er bare bedre til at skjule det. Jeg vil helt klart mene at du skal blive ved. Prøv at snakke lidt med nogle forskellige og hvis der er en som du tør betro dig til så endelig gør det. Jeg kan huske at jeg fik hjemve i anden uge og så hev jeg en pige med ud og så kom tårerne. Jeg fortalte hvordan jeg havde det og at jeg følte at de andre var så tætte, og det var starten på et mega godt venskab faktisk. Håber du får mod til at give det nogle chancer, for du er en fantastisk pige – det ved jeg du er!! Held og lykke-:)

  • Sara, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat