Brev

Jeg har ikke rigtigt nogle venner på min efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Dreng på 15!

Jeg kan godt forstå, at du skriver ind, fordi det lyder da ikke rart!
Det kan være pinligt, men måske skal du snakke med dine forældre eller andre venner om det, fordi de kender dig bedst, og kan derfor måske give dig det bedste råd. Jeg kender dig ikke, men jeg har selv været i samme situation. Det hjalp for mig, at søge udadtil og engagere mig i andre. Som f.eks. spørge om, man må tage med nogle steder hen, eller være med til en begivenhed.

Jeg tror ikke, at dit udseende har noget at gøre med det, Du har jo førhen klaret dig helt fint. Grunden til at du måske føler, at andre mennesker ikke ønsker dit fællesskab, tror jeg er fordi du er vant til noget helt andet. Du har jo altid haft din bedste ven, og når du snakker med andre føles forbindelsen anderledes, så det virker som om, at du ikke passer ind. Giv det tid, fordi det skal nok komme til at løse sig.

Jeg ønsker dig et rigtigt godt efterskoleår, fordi jeg har hørt at det er det fedeste!
– Hilsen Dreng på 18

  • Dreng på 18, Dreng, 18 år

Hej,

Stod lidt i samme situation for et år siden. Nu kender jeg dig selvfølgelig ikke og heller ikke din efterskole. Uden at det skal lyde forkert, kom jeg frem til, at andre måske bare følte sig lidt intimideret af mig.

Ved overhovedet ikke om det passer på dig, men måske skulle du bare prøve “at synke ned på et lavere niveau”.

Måske lyder det helt forkert… Om ikke andet så er du på efterskole i mindt et år – du har god tid. Forhåbentigt bliver i ikke Corona-lukket ligesom os. Fuck noget pis.

  • EGB, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvilken efterskole er bedst? Hvordan beslutter jeg, hvilken efterskole jeg skal på? Hvordan betaler man for efterskole? Hvis du har den slags spørgsmål, så kan du prøve at læse andre børns breve og svar her.

Det kan også være, du har spørgsmål til, hvordan man får nye venner. Læs mere om det at skifte skole. Selvom efterskole ikke helt er det samme som at skifte almindelig skole, kan du måske bruge mange af de samme råd.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguiden – eVejledning

Ring, chat, SMS eller email til eVejledningen og få hjælp til, hvilken uddannelse du skal vælge.

Læs mere
Chat
Chat