Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Starter på efterskole i 9.klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det ikke så slemt med eksamenerne,jo du får travlt men efter har du normalt bare en uge med sjov og ballade. Angående modenhed,er det svært at sige om du ændre dig. Men tro mig det er fedt både 8,9 og 10. Alderen tænker man ik så meget på,min skole har fra 14-18 årige. Håber det kunne bruges:)

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg har selv været på efterskole godt nok ikke i 9. klasse men 10 og 11 men har haft venner som var i 9. jeg tror ikke at det med modenhed bliver et problem og aldersforskelen har jeg aldrig oplevet har betydet noget og da du er fagligt god tror jeg ikke du får nogen problemer med fagene på efterskolen jeg var selv nervøs fir om jeg var moden nok da jeg skulle starte og jeg opdaget at det at være på efterskole gjorder mig mere moden det med at jeg ikke bare kunne gå til min mor og far gjorde noget godt for mig jeg blev nød til selv at klare det eller spørger om hjælp hos nogen jeg ikke kende så godt og der med åbne op overfor dem selvom jeg ikke tog 9. på efterskole var jeg stadig til matematik eksamen og det betød at jeg tog en ekstra matematik time om ugen det ved jeg ikke om din efterskole tilbyder men hvis de tilbyder ekstra timer i nogen fag så tag dem det føles måske som spild af tid i starten men det betaler sig i den anden ende det jeg synes du skal se frem til på efterskolen er
1. Du lære at stå på egene ben og “ klare dig selv”
2. Du er omgivet af skønne unge mennesker
3. Du får nye lærer om lære ting på nye måder
4. Du har altid nogen at være sammen med og snakke med
5. Selv hvis du genert får du venner får livet
6. Det er et virkelig godt år der er altid tid til sjov og ballade
7. Du kan måske få dig en skøn kæreste
Jeg vil også lige advare dig man høre tit efterskole år er de bedste pr i ens liv og det er pisse sjovt og det er det også for de fleste men de første uger er også for de fleste mega hårde der er så meget nyt og man bliver bombarderet med indtryk fra alle sider så du er nok træt når du for fri men prøv alligevel at deltag i aktiviteter hvis du orker det kan godt betale sig da du bliver set som en der gerne vil efterskole og husk ikke at blive opdaget hvis du bryder regler😂 det gør de feste og det ved de voksne godt men hvis du bryder regler så bryd dem som ikke kan sende dig hjem held og lykke med efterskole håber du for det bedste år og husk hvis du har brug for at tale med nogen har du roomies eller de voksne de er vant til at tale og trøste elverne på efterskolen

  • Hm, Pige, 20 år

Hejsa!

Jeg har lige afsluttet et efterskoleophold i 10. Klasse. På min efterskole var der både 9. og 10. og jeg vil sige at det med modenheden ikke har noget at gøre med alder. Vi havde meget modne og meget umodne folk i både 9. og 10. Klasse, så det behøver du ikke bekymre dig om <3

Lige eksamensperioden kan godt være lidt hård, da der går 10.-klasser rundt som måske er lidt ligeglade, men man kan også få masser af tips og tricks fra dem, så det skal nok blive fint.

Mit bedste råd er: husk at nyde det!
Det går så stærkt og du kommer til ændre dig så hurtigt at du måske ikke når at opdage det.
Og så vær dig selv, men husk at "dig selv" godt kan udvikle sig i løbet af året (det sker helt sikkert) og det skal der være plads til!

Udfordr dig selv men lad være at gøre dumme ting hvis du ikke har lyst.

Jeg håber at du får et fantastisk år <33

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat