Brev

Hvad skal jeg efter 9. klasse?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂

Jeg have det selv sådan i 8 klasse viste ikke hvad jeg skulle efter 9 men nu står jeg her og skal ud af 9 og startet i 10 klasse men jeg har nogen venner der kom app efterskole i efter 8 de siger det er fedt, men vil selv sige hvis jeg have en uddannelse der skulle tage 8 år vil jeg nok kom i gang med hurtigste som muligt men det kommer an på hvor gode karakter man får men gode karakter så kom i gang med de 8 år

held og lykke med det 🙂

  • Vi er som vi er, Dreng, 16 år

Hejsa!

Jeg skal også i 9. efter sommerferien, og jeg skal på efterskole derefter. Jeg gør det for at få en god oplevelse, komme lidt væk hjemmefra og møde nye mennesker med samme interesser som mig.

Jeg synes, at du skal vælge det, som du har mest lyst til, hvis du kunne tænke dig at tage på efterskole, og få “venner for livet” skal du helt klart gøre det. Hvis gymnasiet lyder bedst skal du da selvfølgelig tage derhen. Du skal gøre det du selv har mest lyst til. Du får måske nye venner hvis du tager på efterskole, og så kan det være du ikke snakker lige så meget med dine nuværende veninder, som med dem. Du skal også tænke på, at du kan få nogle gode venner på gymnasiet. Det kommer an på hvad du helst vil.

Held og lykke med det hele!

Venlig hilsen pigen der elsker at hjælpe (:

  • En sød pige (:, Pige, 14 år

Hej
Jeg skal selv starte på efterskole her om et par måneder. Og for et par år siden stod jeg i samme situation som dig. Jeg vidste nemlig ikke helt hvad jeg ville. Derfor besluttede jeg mig for at tage en snak med nogle af mine familiemedlemmer. Dem der har været på efterskole fortalte alle at de havde været sindssygt glade for det, og dem der ikke havde været på efterskole fortrød en lille smule at de ikke havde været det, eller i hvert fald følt at de var gået glip af en mega fed oplevelse. Derfor synes jeg at du skal tage en snak med nogle fra din familie. Måske en bror, søster, kusine eller fætter. Det kan også være en fordel at både snakke med nogle der har været på efterskole, men også med nogen der har fravalgt det.
Håber at du finder en løsning der gør dig glad <3

  • Caroline, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat