Brev

Hvad hvis jeg ikke passer ind!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dig:)

Jeg går selv på efterskole, og skal det heldigvis også næste år.
Jeg har altid vidst jeg skulle på efterskole, fordi min mor har været efterskole lærer. Jeg har været med hende ude på aften vagter, og til mange forskellige aragementer.

Men jeg kan godt huske da jeg faktisk satte mig ned, og skulle finde en efterskole og besøge til efterskolernes aften, i 7.klasse. Det er SÅ svært at finde den helt rigtige efterskole hvor man bare træder ind af hoveddøren, og tænker “waow, her føler jeg mig hjemme”.
Jeg har selv besøgt både normale, sports og musik efterskoler, og det tog mig mange afteners research på efterskole.dk, før jeg fandt en jeg gerne ville besøge. Jeg var heldig at så snart jeg kørte ind af indkørslen, fik jeg en speciel følelse i maven, og da jeg trådte indenfor, vidste jeg at jeg hørte til.
Jeg var selv den pige du beskriver dig selv til at være. Genert, usikker og overtænkende. Så jeg forstår virkelig meget dine bekymringer omkring efterskole. Men det der er med efterskole er at der er plads til dig, ligemeget hvor du er. Det med at passe ind, har jo meget at gøre med hvilken efterskole du vælger.
Jeg kan forstå du godt kan lide badminton, men egentlig også gerne vil prøve flere sportsgrene og udfordre dig selv. Og det er lige præcis det efterskole er til for, at udfordre sig selv og lærer sig selv at kende igennem de udfordringer.
Jeg synes du skal finde en efterskole, hvor man kan prøve forskellige sportsgrene. For jeg valgte selv en musik/kreativ efterskole, mest fordi de havde teater, for det var det som jeg havde interesse for på daværende tidspunkt. Efterfølgende har jeg mistet interresen for teater, og derfor har jeg været glad for at jeg valgte en efterskole med musik, krea og film/medie oven i.
Og ALTID gå med din mave fornemmelse, og ikke hvad andre synes at du skal.

KH I

  • I, Pige, 15 år

Hej pige på 14.

Jeg tror altid der vil være nogle du kan være sammen med hvis du skal på efterskole. Jeg glæder mig rigtig meget selv til det da jeg os har haft den følelse ik rigtig at passe ind nogen steder. Men når du kommer på efterskole er det næsten som første skoledag i 0 klasse du vil få nogle helt nye venner og bekendtskaber du måske kan passe bedre ind i. Det med biseksuel skal du ik være bange for de tvinger dig jo ik til at sige det, du kan jo selv sige det til dine nye venner når du har lyst ( det har jeg tænkt mig at gøre), og når du skal vælge efterskole er det dig der skal vælge den ikke din mor. Der er osse flere efterskoler med både badminton og alle mulige andre fag.

  • J, Dreng, 15 år

Halløj:)
Jeg kender godt følelsen med ikke at passe ind. Jeg tror det er super vigtigt, at man alligevel kaster sig ud i det, også selvom det er pisse svært. Især på efterskoler, kan man få en masse gode og måske meget langvarige venskaber. Det vil være underligt, hvis der ikke var nogen, der netop klikkede med dig. Der er jo mange på sådan en skole. Men alligevel. Hvis efterskole ikke er dig, skal du selvfølgelig ikke vælge det.
Angående seksualitet. Jeg synes, du skal lade det falde så naturligt så muligt. Min erfaring er, at når jeg har kommet og sagt jeg er homoseksuel, så er det blevet gjordt til min identitet. Hvis ikke at du nævner det, før at nogen enten spørger, eller at du måske får en kæreste af samme køn, så bliver det ikke gjordt til en stor ting, så fylder det nemlig ikke.

  • Homoseksuel dreng, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat